Βρήκαν “στέγη” οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στο κέντρο κοινότητας του δήμου Δυτικής Σάμου

Δυναμικά ξεκίνησε το Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Σάμου το οποίο μετρά μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας.

Βρήκαν “στέγη” οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στο κέντρο κοινότητας του δήμου Δυτικής Σάμου

Ήδη από την πρώτη κιόλας μέρα τα στελέχη της νεοσύστατης υπηρεσίας έπιασαν δουλειά με τις πρώτες αιτήσεις να έχουν κατατεθεί από ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία που απευθύνεται σε κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το σύνολο των δημοτών το οποίο υλοποιήθηκε από τον δήμο δυτικής Σάμου και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα βορείου Αιγαίου και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο.

Η ίδρυση του κέντρου κοινότητας στοχεύει στην υποστήριξη του δήμου δυτικής Σάμου στην εφαρμογή πολιτικής κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες όπως ανέφερε η προϊσταμένη του κέντρου κοινότητας Γιασεμή Σιτζίμη. Η υπηρεσία έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων διοικητικό προσωπικό ψυχολόγο κοινωνική λειτουργό παιδαγωγό και διαμεσολαβητή το οποίο είναι έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής ένταξης σε όλους τους δημότες δυτικής Σάμου, τόνισε η διοικητική υπάλληλος Ειρήνη Χατζηλαγού.

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες σε κτίριο που στεγάζονταν ο ΟΑΕΔ και παραχωρήθηκε στον Δήμο για τις ανάγκες της νέας υπηρεσίας.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.