Το νοσοκομείο της Λήμνου στην βουλή

Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ελληνικής λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, προς τον υπουργό υγείας με θέμα της ερώτησης Αρρυθμίες στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της Λήμνου.

Το νοσοκομείο της Λήμνου στην βουλή

Η ερώτηση είχε γίνει στις 4 Οκτωβρίου και είχε ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πληθαίνουν ολοένα οι φωνές διαμαρτυρίας, ο προβληματισμός και η περίσκεψη, αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου τις Λήμνου. Σύμφωνα με ενημέρωση από εργαζόμενους αλλά και νοσηλευόμενους, στο Νοσοκομείο συμβαίνουν αρκετά ιδιόμορφα φαινόμενα που δικαιολογημένα εγείρουν πλήθος ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις. Ερωτηματικά που αφορούν την οικονομική διαχείριση, αναφορικά με τα νοσήλια, τη νομιμότητα λειτουργίας του φαρμακείου του Νοσοκομείου, καθώς και τον τρόπο φύλαξης και διαχείρισης των αρχείων των φακέλων των ασθενών αλλά και του αρχείου του φαρμακείου. Επιπρόσθετα, ερωτηματικά επίσης υπάρχουν, αναφορικά με τις υπερωρίες του διοικητικού προσωπικού αλλά και ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το προσωπικό. Όλα τα προαναφερθέντα δημιουργούν υπόνοιες οι οποίες, βάσιμες ή μη, χρήζουν απαντήσεων χάριν διαφάνειας προς τους ιθύνοντες της Δημόσιας Υγείας αλλά και προς κάθε φορολογούμενο πολίτη της Λήμνου που επιθυμεί το Νοσοκομείο της πόλης του να λειτουργεί εύρυθμα και με επάρκεια ως προς τις προσφερόμενες υγειονομικές του υπηρεσίες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να διαπιστώσετε αν στο Νοσοκομείο της Λήμνου οι φωνές διαμαρτυρίας είναι βάσιμες ή όχι;
  2. Προτίθεσθε άμεσα να προβείτε σε ενέργειες ελέγχου των πεπραγμένων, αναφορικά με τη διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία στο Νοσοκομείο της Λήμνου;

Η απάντηση που πήρε από την αρμόδια υπουργό, Ασημίνα Γκάγκα, έχει ως εξής:

Αναφορικώς με την με αρ. 60/04.10.2022 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Χήτα Κ., με θέμα «Αρρυθμίες στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της Λήμνου», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1.Τα νοσήλια τιμολογούνται μηνιαίως και αποστέλλονται στους ασφαλιστικούς φορείς για εκκαθάριση πολύ πριν την εκπνοή των προθεσμιών που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ. Επίσης, παρατηρείται αύξηση στην τιμολόγηση των νοσηλίων τα τελευταία δύο (2) έτη, όπως αποτυπώνεται και στον παρακάτω πίνακα:

ΤΡΙΜΗΝΑ202020212022
Α’ Τρίμηνο748.913,64 €773.483,18 €809.064,38 €
Β’ Τρίμηνο682.751,70 €905.510,49 6908.031,92 6
Γ’ Τρίμηνο852.938,98 €964.539,07 €1.031.229,89 6
Δ’Τρίμηνο725.298,04 €876.893,69 €

Όσα θέματα εντοπίστηκαν και αφορούσαν στη διαχείριση των νοσηλίων, έχουν αντιμετωπιστεί.

2. Καταβάλλονται προσπάθειες επίλυσης των διαχρονικών θεμάτων που αφορούν στο Φαρμακείο (κυρίως υποστελέχωσης και εξεύρεσης χώρων).

3. Ήδη εκπαιδεύεται άτομο που θα αναλάβει την διαχείριση του αρχείου του νοσοκομείου.

4. Το διοικητικό προσωπικό γενικά δεν πραγματοποιεί υπερωριακή εργασία, παρά μόνο σε σπάνιες και έκτακτες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η καταβολή της αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας του πάσης φύσης προσωπικού εξαρτάται από την καταβολή των τακτικών επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Υγείας.

5.Αόριστες αναφορές για τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το προσωπικό στερούνται βάσης, καθώς δεν έχουν περιέλθει σε αυτήν καταγγελίες επί τούτου, ώστε να εξετασθούν.

Το Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου είναι ένας Οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, καθ’ όλο το 24ωρο. Όσα ζητήματα ανακύπτουν αντιμετωπίζονται πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, με απώτερο σκοπό την παροχή ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.