Ξεκινούν εργασίες επέκτασης των κτιρίων του αεροδρομίου ΟΜΗΡΟΣ

Διαφορετική εικόνα θα συναντούν τις επόμενες ημέρες οι επιβάτες που θα φθάνουν στο αεροδρόμιο της Χίου «ΟΜΗΡΟΣ» ή θα ταξιδεύουν από αυτό.

Ξεκινούν εργασίες επέκτασης των κτιρίων του αεροδρομίου ΟΜΗΡΟΣ

Από σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση οικίσκων, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι διοικητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου στα πλαίσια του έργου αναβάθμισης και επέκτασης των κτηριακών υποδομών.

Η ανακαίνιση των κτηριακών υποδομών του αεροδρομίου εντάσσονται στο ίδιο έργο που αφορά την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης, τα οποία είναι σε εξέλιξη, και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά θα πρέπει βέβαια να τρέξουν μέσα σε αυτό το χρόνο, αφού η σύμβαση για το έργο λήγει τέλη του 2023.

Επιχωμάτωση αρχαίων τάφων

Κατά τις εργασίες στο διάδρομο, βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και 5 τάφοι των αρχαϊκών χρόνων, 7ου– 6ου αιώνα π.Χ..

Οι τάφοι αυτοί, 4 εκ των οποίων σε πολύ καλή κατάσταση, βρίσκονται σε σημείο που δεν εμποδίζουν τον ελιγμό των αεροσκαφών αφού είναι εκτός του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης.

Παρά το ότι όμως η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου ήταν να αναδειχθούν και να σκεπαστούν με ένα σκέπαστρο έτσι ώστε ο επισκέπτης του νησιού ακόμα και την ώρα της προσγείωσης, πριν δηλαδή πατήσει ακόμα το πόδι του στο έδαφος, να ένιωθε πως φθάνει σε ένα νησί με ιστορία, το ΚΑΣ αποφάσισε να γίνει επιχωμάτωση των τάφων.

Πρόταση της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο ήταν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στους τάφους να εκτεθούν στην αίθουσα αναμονής. Τώρα που θα  ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης- επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων ευχή είναι αυτό να γίνει πράξη.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.