Έκτακτες συνθήκες και τηλεκπαίδευση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας

Έκτακτες συνθήκες και τηλεκπαίδευση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

καταδικάζουμε τη στάση της ΔΙΠΕ Σάμου, που για ακόμα μια φορά, προκειμένου να κάνει πλάτες στο show της κυβέρνησης πέρι τηλεκπαίδευσης καταστρατηγεί το εργασιακό ωράριο διευθυντών και εκπαιδευτικών και μέσα στο Σαββατοκύριακο μας καλεί να είμαστε σε ετοιμότητα για μαθήματα μέσω webex.

Σχετικά λοιπόν, με την προτροπή του Υπουργείου και της διεύθυνσης   να δοκιμάσουμε από τώρα τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουμε, θυμίζουμε ότι οι μέρες του Σαββατοκύριακου δεν είναι εργάσιμες.

Ο σύλλογος μας έχει τοποθετηθεί και μέσα από παλιότερη απόφαση Γενικής Συνέλευσης ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!!! 

Δε θα δεχτούμε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των “έκτακτων συνθηκών” κατά το δοκούν! Σήμερα είναι οι κακές καιρικές συνθήκες, αύριο τι; Η έλλειψη χρημάτων για πετρέλαιο ή το ότι το σχολείο δεν έχει ρεύμα γιατί το έκοψαν; Το Υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να σταματήσει αυτές τις παλινωδίες. Ας κοιτάξει να εξασφαλίσει  ανοικτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Μέτρα και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες!

Πρέπει να είναι σε όλους σαφές ότι

ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει από το σπίτι του τηλεκπαίδευση.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μεταβούμε σε κλειστό σχολείο με κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι συνάδελφος στο Μαρούσι, έσπασε το πόδι του στην προσπάθεια του να προσεγγίσει στο σχολείο για να κάνει τηλεκπαίδευση εν μέσω παγωνιάς.

Δε θα κάνουμε εύκολο το έργο της κυβέρνησης που θέλει να υποβαθμίζει συνεχώς και με κάθε τρόπο την εκπαίδευση, καταστρατηγώντας ακόμα και  το εργασιακό μας ωράριο!!!  

Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και αυτό έχει γίνει κατανοητό, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους γονείς και τους μαθητές. Είναι ώρα να το κατανοήσουν και στο Υπουργείο!!!

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ του 2022 που είναι σε ισχύ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.