Επίσκεψη του Γεώργιου Νούλα, Δικηγόρου-διεθνολόγου, στην Ικαρία

Δελτίο τύπου του γραφείου του Γιώργου Νούλα

Ο δικηγόρος-διεθνολόγος Γεώργιος Νούλας θα παραβρεθεί στην Ικαρία από τις 9-11 Φεβρουαρίου του 2023, προκειμένου να ενημερώσει τους Ικαριώτες για τις πρωτοβουλίες άσκησης της νησιωτικής πολιτικής και τις προοπτικές αξιοποίησης των εργαλείων χρηματοδότησης με βάση τις υπάρχουσες κυβερνητικές προτεραιότητες.

Ο δικηγόρος θα μιλήσεις στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Παλαιό Δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου

Στις 10 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στο πανηγύρι του Αγίου Χαράλαμπου

Στις 11 Φεβρουαρίου θα συναντήσει στον Εύδηλο, τις Ράχες και τα χωριά της Ικαρίας πολίτες και επαγγελματίες.

Λίγα βιογραφικά στοιχεία

Ο Γιώργος Νούλας είναι ο ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού)  και διπλωματικός της σύμβουλος. Ελκει καταγωγή από την Σάμο και έχει στενές σχέσεις με τον απόδημο ελληνισμό.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό.

Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συνεδριάζει στην Ελλάδα μία έως δύο φορές ετησίως, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο έτη στην Αθήνα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.