Η επιλογή των προϊόντων για το οικογενειακό τραπέζι

Η έννοια της οικογένειας καθώς και η δομή της έχουν εξελιχθεί και σίγουρα αλλάξει μορφή καθώς τα έτη περνούν!

Η επιλογή των προϊόντων για το οικογενειακό τραπέζι

Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, με νέες αντιλήψεις, νέες συνήθειες, διαφορετικές δυνατότητες, διαφορετικά ερεθισμάτα σε σχέση με το άμεσο ή και το πιο μακρινό παρελθόν, δημιουργούν μια νέα κοινωνία.

Ο θεσμός ακόμα και η έννοια της οικογένειας έχει αλλάξει σε τόσο μεγάλο βαθμό που πλέον η αλλαγή είναι απόλυτα αισθητή.

Οι γρήγοροι ρυθμοί των νέων  δεδομένων της κοινωνίας και όλων όσων την απαρτίζουν επηρέασαν την οικογένεια και τις συνήθειες των μελών της.

Ο μειωμένος κοινός χρόνος, η αύξηση των δραστηριοτήτων σχολικών και εξωσχολικών των παιδιών, νέες επαγγελματικές απαιτήσεις για τους γονείς έθεσε νέες βάσεις για την ανάπτυξη της μέχρι πρότινος παραδοσιακής οικογένειας!

Οι μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούν μεγάλο μέρος τις κοινωνίας όσο και οι οικογένειες ομοφυλοφίλων ζευγαριών που αποκτούν μαζί παιδιά πλέον αποτελούν μια ανερχόμενη μορφή της σύγχρονης δομής της οικογένειας!

Όλες οι παραπάνω μετατροπές στην κοινωνία οι οποίες επηρέασαν άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, έφεραν αλλαγές και σε ένα κομμάτι συνδεμένο με την έννοια της οικογένειας, το κοινό τραπέζι των γευμάτων και συνεπώς τις διατροφικές συνήθειες της σύγχρονης οικογένειας!

Περνώντας από επιλογές και συνήθειες που δεν έμοιαζαν καθόλου στο παρελθόν λόγω των αναπτυγμένων δραστηριοτήτων και της έλλειψης κοινού χρόνου, τα μέλη της οικογένειας στάθηκαν σε ένα γρήγορο τρόπο διατροφής και συχνά μεμονωμένα χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για κοινό χρόνο γύρω από το οικογενειακό τραπέζι!

Αυτό άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες, την πρώτη ύλη που χρησιμοποιούνταν στα καθημερινά γεύματα, καθώς άλλαξε και τις γευστικές προτιμήσεις και επιλογές!

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί συνολικά και ειδικά από τον πύρινα της οικογένειας μια τάση και στροφή στην πιο υγιεινή διατροφή και γενικά φιλοσοφία ζωής!

Τα νεότερα ζευγάρια που γίνονται γονείς φαίνεται να ψάχνουν την πρώτη ύλη που δίνουν στα παιδιά τους καθώς ψάχνουν εξίσου και τα καταστήματα τα οποία επιλέγουν να προμηθευτούν τα προϊόντα διατροφής τους!

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στη διατροφή και την αγορά του κρέατος, έτσι προτιμούν συνοικιακά κρεοπωλεία με γνώση προέλευσης του κρέατος και υψηλή ποιότητα σε όλα τα είδη κρέατος, π.χ. μοσχάρι https://roussis.com.gr/product-category/mosxarisio_kreas// , αρνί, κοντοσούβλι, κλπ. 

Φυσικά εκτός των προϊόντων που διαθέτει ένα συνοικιακό κρεοπωλείο και των αναγκών των καταναλωτών που μπορεί να καλύψει, στην επιτυχία ενός κρεοπωλείου είναι και η καλύτερη εξυπηρέτηση που παρέχει στον καταναλωτή!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading