Το Σ.Υ.Δ.Ε καταγγέλει δημόσια: Νέο Ε.Σ.Υ. ο τάφος του ασθενή

Γράφει η Αγγελική Παπαζάνη

Ο αγώνας των υγειονομικών που επί δεκαέξι μήνες βρίσκονταν στους δρόμους απαιτώντας το αυτονόητο, την επιστροφή στην εργασία τους …άνευ όρων, συνεχίζεται με τον ίδιο παλμό και το ίδιο αγωνιστικό φρόνημα.

Το Σ.Υ.Δ.Ε καταγγέλει δημόσια: Νέο Ε.Σ.Υ. ο τάφος του ασθενή

Ως εργαζόμενοι πλέον μέσα από τα νοσοκομεία και τις δομές  μάχονται για το δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ , το οποίο κινδυνεύει να μετασχηματιστεί σε κάτι  που δεν θα υπηρετεί όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Γι’ αυτό , ξεκινώντας από το πάρκο Ελευθερίας , ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των συναδέλφων τους , συμμετέχοντας στην μεγάλη πορεία που έλαβε χώρα στο  κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της πανυγειονομικής απεργίας που προκηρύχθηκε για τις 22. 2. 2023.

Σύσσωμα τα μέλη του σωματείου υγειονομικών υπέρ της Δημοκρατίας και Ελευθερίας είχαν τη δυνατότητα να διαδηλώσουν για άλλη μια φορά υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας,  για την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Παράλληλα, διεκδίκησαν με την παρουσία τους εκεί  την κατάργηση της παρέκκλισης 4820/21 περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που υπό το  βάρος των αποκαλύψεων που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας καταγγέλλουν φίμωση από πλευράς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας, που επί τόσους μήνες φιλοξενούσε τους διωκόμενους υγειονομικούς (ΣΥΔΕ Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας | Facebook)

Αυτοί που γνώρισαν το ανάλγητο πρόσωπο της Εξουσίας  και δεν υπέκυψαν σε κανέναν εκβιασμό  αποτελούν σύμβολο αντίστασης. Ήταν από την πρώτη στιγμή υπέρμαχοι της πραγματικής  Επιστήμης, της φιλάνθρωπης  εκείνης Επιστήμης που σέβεται τη μοναδικότητα του ανθρώπου και στηρίζεται σε ισχυρές ηθικές αρχές. Τώρα απαιτούν να σταματήσει κάθε διαχωρισμός,  βροντοφωνάζοντας «Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό κι όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό»

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading