Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ

Σχόλιο για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η «νέα Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία.

Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους «εθνικούς», δηλαδή τους ταξικούς, στόχους του κεφαλαίου. Από την «ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ», μέχρι τη σημερινή «νέα Ελλάδα» της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γι’ αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής.

Η νέα Ελλάδα για το λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Ο λαός να έχει στα δικά του χέρια την εξουσία και τον πλούτο που παράγει. Αυτόν το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ. Το μοναδικό ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.