Από τις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λήμνο

Μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις για τα δεδομένα της Λήμνου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, οι κάτοικοι του νησιού στο λιμάνι της Μύρινας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων του νησιού.

Από τις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λήμνο

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η παρουσία των μαθητών από το Γυμνάσιο Μύρινας, το Ενιαίο Λύκειο Μύρινας και το ΕΠΑΛ Μύρινας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση με το δικό τους πανό.

Οι απεργοί και οι διαδηλωτές εξέφρασαν την απόφασή τους να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους διαδηλωτές της χώρας για να μην συγκαλυφθούν οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για το έγκλημα των Τεμπών, να σταματήσουν να θυσιάζονται ζωές στο όνομα των κερδών της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς γενικότερα, της υγείας, της παιδείας.

Ταυτόχρονα απαίτησαν για το νησί τους και τα νησιά γενικότερα, ασφαλή και σύγχρονα πλοία με επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, καθώς και στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Γιάννης Πλάντζος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λήμνου, ο Ανδρέας Ξυπτεράς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Απόστολος Αγαλιανός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου, ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, καθώς και εκπρόσωπος των μαθητών του Γυμνασίου του ενιαίου Λύκείου και του ΕΠΑΛ Μύρινας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλέξης Ρίζος, αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε δυναμική πορεία μέσα από την αγορά της Μύρινας όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως «To έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Το “πάμε κι όπου βγει” δε βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «κάντε προσλήψεις στο νοσοκομείο, δεν θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading