Το παραμύθι που γοητεύει μικρούς και μεγάλους

Γράφει ο Κοσμάς Κέφαλος

Η κόκκινη κλωστή της θεατρικής ομάδας DUENDE άρχισε να ξετυλίγεται από τον Άγιο Κήρυκο. Γιατί το παραμύθι εξακολουθεί να μαγεύει από τα πρώτα ακούσματα και για πολλά – πολλά χρόνια;

Το παραμύθι που γοητεύει μικρούς και μεγάλους

Πώς συντροφεύει τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή;

Γιατί τα ηθικά διδάγματα αποτυπώνονται για πάντα;

Λειτουργεί η φαντασιακή αφήγηση σε αντιδιαστολή με την πεζή πραγματικότητα;

Τι το κάνει τόσο αγαπημένο;

Η Μαρίνα Καβουριάρη, που έγραψε τα κείμενα και σκηνοθέτησε την παράσταση «Αποστολή… Κόκκινη κλωστή», απαντάει: «Γιατί τα παραμύθια τα μοιραζόμαστε από γενιά σε γενιά, η γιαγιά και ο παππούς τα λένε στα εγγόνια, οι γονείς τα θυμούνται από τότε που ήτανε παιδιά και χαμογελούν, τα παιδιά τα κρατάνε μέσα τους και τα έχουν οδηγό μεγαλώνοντας. Τα παραμύθια φτιάχνουν έναν ιστό φαντασίας, κοινό για όλους : όταν μιλάμε για το αρνίτσι μπίτσι στην Ικαρία, όλοι ξέρουν την ιστορία, με παραλλαγές σίγουρα, αλλά το σημείο αναφοράς είναι το ίδιο. Με τα παραμύθια, μικροί, μεγάλοι, μεγαλώνουμε παρέα».

Η θεατρική ομάδα DUENDE διάλεξε φέτος τον Άγιο Κήρυκο για να ξετυλίξει την κόκκινη κλωστή, κάτι που άρχισε να κάνει το 2019, αλλά που το κέφι των δημιουργών και η αγάπη του κοινού την κρατάνε αινιγματικά τυλιγμένη!

Δύο παραστάσεις στο παλαιό Δημαρχείο

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στην γεμάτη αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου το Σάββατο 11 Μαρτίου και πραγματικά ενθουσίασε!

Τα επιφωνήματα από τα ευχάριστα ξαφνιάσματα των παιδιών έμπλεκαν με τα γέλια των μεγάλων και το ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα, στο τέλος κάθε παραμυθιού, επισφράγιζε την γενική αποδοχή, την μεγάλη επιτυχία!

Το πουλί της γνώσης δεν κελαηδάει μέσα από το χρυσό κλουβί…

Επιτυχημένη επιλογή με παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι, με αναφορές από τη μακρινή κουλτούρα της Κίνας και με ανακάτεμα δυο κόσμων που συναντιούνται, του βασιλείου με την οικοδομή.

Αεικίνητες και διαρκώς πάνω στη σκηνή η Δήμητρα Ανδριoπούλου, η Σοφία Τομπρουκίδου, η Δήμητρα Δάμαλου, η Ελευθερία Κανέτη, η Μαρία Κανέτη, η Ολυμπία Νταφούλη, η Βασιλεία Σαμιώτη και η Φραντζέσκα Σερμπή, λειτουργική και ηχητικά επιβλητική η Εύα Τσαντίρη στο πιάνο, δημιουργικά παρεμβατικοί ο Γιάννης Φέρλας και ο Κωνσταντίνος Παυλίδης στους φωτισμούς και την τεχνική υποστήριξη και αποτελεσματική στον συντονισμό της παράστασης η Μαρίνα Καβουριάρη.

Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί ξανά στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο, την Κυριακή 12 Μαρτίου με ώρα έναρξης 19.30. Το πολύ προσιτό εισιτήριο είναι 6 ευρώ για τους μεγάλους και 4 ευρώ για τα παιδιά.

Ενώνοντας τη φωνή μου με εκείνην των μικρότερων θεατών, θα βεβαιώσω ότι θα είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε πάλι την κόκκινη κλωστή!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.