Χωρίς γιατρό και πάλι η Θύμαινα

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι για άλλη μία φορά οι κάτοικοι της Θυμαινας οι οποίοι παραμένουν εδώ και ένα χρόνο χωρίς μόνιμο ιατρό.

Χωρίς γιατρό και πάλι η Θύμαινα

Ο κ. Στέλιος Μαρκάκης μόνιμος κάτοικος του νησιού αναφέρεται στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η Θύμαινα παραμένει αποκομμένη από τους Φούρνους και οι κάτοικοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκάκης αγωνιά για το τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα που ο καιρός φαίνεται να χειροτερεύει με αποτέλεσμα να υπάρξουν απαγορευτικά κάτι που σημαίνει ότι ούτε οι γιατροί των Φούρνων θα μπορούν να μεταβούν στο νησί της Θυμαινας προκειμένου να δουν τους επτά αρρώστους πού βρίσκονται εκεί.

Μάλιστα ο κ. Μαρκάκης αναφέρει ότι πολλές οικογένειες, η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες μεταβαίνουν στην Αθήνα για να νιώθουν ασφάλεια καθώς αυτή δεν τους παρέχεται στην ακριτική Θύμαινα .

Προτείνει να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Θύμαινας μέσω του συστήματος τηλεϊατρικής το οποίο ωστόσο παραμένει ανενεργό λόγω του ότι δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός στο νησί. Εδώ και ένα χρόνο εξυπηρετούνται από οπλίτες οι οποίοι ωστόσο παραμένουν μόνο 20 μέρες με αποτέλεσμα το υπόλοιπο διάστημα οι άνθρωποι να είναι πραγματικά στο έλεος του Θεού.

ΕΡΤ


Να θυμίσουμε ότι στις 4 Μαΐου το 2022 είχαμε ασχοληθεί με μια πολύ σοβαρή καταγγελία των κατοίκων του νησιού που υπήρχε για έναν αγροτικό γιατρό που υπήρχε στο νησί

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading