Γιάνης Βαρουφάκης: Ο 17χρονος που συνελήφθη ήταν ο «τσιλιαδόρος» στην επίθεση

Για την επίθεση στα Εξάρχεια εναντίον του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είπε, μιλώντας στον Ant1, ότι «θα περιμένω τον εισαγγελέα, τον ανακριτή, τους δικαστές, να μου δώσουν μια δικογραφία.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο 17χρονος που συνελήφθη ήταν ο «τσιλιαδόρος» στην επίθεση

Όταν την διαβάσω, στη βάση αυτών που ξέρω θα τοποθετηθώ». Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για την επιλογή του να μην έχει συνοδεία, με υπονοούμενα για πολιτική εκμετάλλευση της επίθεσης.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν επτά που μπήκαν μέσα στο εστιατόριο … ήμασταν με τους συνεργάτες μου και αυτούς του πανευρωπαϊκού ΜέΡΑ25, περίπου 20 άτομα … Προφανώς ήθελαν σύρραξη. Ο “αρχηγός” της συμμορίας ήταν 25-27 ετών», όπως περιέγραψε. «Βγήκαμε έξω και τότε δέχθηκα την επίθεση, τις γροθιές. Όταν έπεσα στο πάτωμα, δέχθηκα και τις κλωτσιές. Αλλά ήταν “χειρουργικές”, μόνο στη μύτη … Έχω πει ό,τι ήταν να πω, αλλά ναι: το πρόσωπό του είναι “φωτογραφημένο”, μέσα στη μνήμη μου».

Εξάλλου, για τον 17χρονο συλληφθέντα περιέγραψε ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση και όπως είπε ήταν «τσιλιαδόρος».

«Τώρα μάλλον θα αλλάξουν τα πράγματα, λόγω της απαίτησης της Δανάης, της συζύγου μου» είπε εξάλλου ο κ. Βαρουφάκης για την επιλογή του να μην έχει μαζί του την αστυνομική συνοδεία του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα που του επιτέθηκε στα Εξάρχεια την περασμένη εβδομάδα.

«Μου έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, μου λέει ότι “από εδώ και πέρα θα έχεις τους αστυνομικούς”», είπε ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι νιώθει «φυλακισμένος» όταν έχει αστυνομική συνοδεία. «Θα προσπαθήσω να γλιτώσω, να το σκάσω, μέχρι να γίνουν οι εκλογές να απεγκλωβιστώ από τον κλοιό των αστυνομικών … θα με κυνηγάνε κάπως. Μαζί με την Δανάη».

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.