Γεύματα αγάπης σε άπορες οικογένειες από το Δημόσιο ΙΕΚ της Λήμνου

155 γεύματα αγάπης προσέφεραν προς τις άπορες και ευπαθείς ομάδες της Λήμνου, η διεύθυνση και οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ του νησιού.

Γεύματα αγάπης σε άπορες οικογένειες από το Δημόσιο ΙΕΚ της Λήμνου

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα, το Δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου  με τη χορηγία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου πραγματοποίησε με επιτυχία μια σπουδαία κοινωνική δράση εθελοντισμού και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, κάνοντας πράξη το μήνυμα Αγάπης της Ανάστασης του Χριστού!

Η αξιέπαινη αυτή δράση, φέτος όπως και πέρυσι το Πάσχα, ήταν μια πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ κ. Λυγδά Ιουλίας, η οποία απηύθυνε πρόταση-αίτημα για χορηγία της δράσης προς τον Πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α. κ. Μουστάκα Παναγιώτη. Η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή και η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με τη χορηγία από τον Ο.Κ.Π.Α. του Δήμου Λήμνου όλων των απαραίτητων υλικών, που χρειάστηκαν για την παρασκευή των φαγητών, ο έμπειρος chef –  Εκπαιδευτής του ΙΕΚ, Ηλίας Κελεμένης, μαζί με τους σπουδαστές του Τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης -Αρχιμάγειρας Chef» Δ εξαμήνου του ΙΕΚ μαγείρεψαν 155 γεύματα αγάπης, στην επαγγελματική κουζίνα του Ξενοδοχείου Lemnos Village Resort 5*, που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του ΙΕΚ.

Τα 155 Γεύματα Αγάπης παραλήφθηκαν ζεστά και άμεσα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες σε όλα τα χωριά της Λήμνου.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 το πρωί, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου κα Λυγδά Ιουλία με αντιπροσωπεία Εκπαιδευτών και Σπουδαστών του ΙΕΚ επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Λήμνου ” Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ” , προσέφεραν πασχαλινά κουλούρια στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα!

«Μας υποδέχτηκαν εκεί με μεγάλη χαρά ο Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Βάιος Καλλιγερής, το Προσωπικό και φυσικά οι τρόφιμοι του Γηροκομείου. Τα πασχαλινά κουλούρια τα παρασκεύασαν στο Εργαστήριο οι σπουδαστές του τμήματος ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΕΦ Δ’ εξαμήνου του ΙΕΚ με την καθοδήγηση του έμπειρου Εκπαιδευτή τους Ηλία Κελεμένη. Το να δημιουργείς εθελοντικά και να προσφέρεις με αγάπη δίνοντας χαρά στον συνάνθρωπό σου:  ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!! Δράσεις, όπως αυτή, αναμφίβολα καλλιεργούν το πνεύμα του Εθελοντισμού, της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης, που είναι στοιχεία απαραίτητα, ειδικά στην εποχή μας!!» τόνισε η κα Λυγδά.

Τέλος, για πρώτη φορά στο ΙΕΚ Λήμνου πραγματοποιήθηκε η άσκηση “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023” από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου με σενάριο τον απεγκλωβισμό σπουδαστών από το κτίριο του ΙΕΚ μετά από σεισμό.

«Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου με απόλυτη επιτυχία !! Άψογη οργάνωση, τέλεια εφαρμογή και εκτέλεση!! Η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτές και οι Σπουδαστές του ΙΕΚ συμμετείχαμε πρόθυμα και με χαρά και εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από το αποτέλεσμα!! Την άσκηση παρακολούθησε και ο Διοικητής Π.Υ. Λέσβου» τόνισε η κα Λυγδά.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.