Ούλοι εμείς

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

«Αν πάρεις τον εαυτό σου στα σοβαρά, τότε αρχίζεις  να τα χάνεις……..»    (Από την συνέντευξη του κ.Μητσοτάκη  στην κ.Ναταλία Γερμανού). Θαυμάστε το πολιτικό ήθος και ανάστημα του Ανδρός.

Η ύψωση της Ικαριακής σημαίας μετά το τέλος της Ικαριακής επανάστασης (φωτογραφία από αρθρο του Νάσου Μπράτσου)

Με ταχύτητα σκότους  «πολιτεύεται» ο κ. Μητσοτάκης  και ο εσμός  των  «Αρίστων» με ιδιαίτερο ζήλο στην προεκλογική περίοδο που διανύει ο τόπος. Δεν ορρωδεί ….δεν ορρωδούν προ ουδενός. ΠΧ. Με φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια καλύπτουν κάθε λογής ατιμία, έστω κι αν σχετίζεται με το σύνολο του ποινικού κώδικα , ακόμη και των άγραφων νόμων.

Το ακαταδίωκτο είναι τρόπος  άλωσης του κρατικού μηχανισμού, άσκησης εξουσίας και συγκάλυψης ευθυνών.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι , εν όψει των επερχόμενων εκλογών η Μητσοτακική καμαρίλα και τα εκτελεστικά της όργανα βρίσκονται σε πανικό. Αυτός είναι ο λόγος που, μέσω της αμφισβήτησης της Απλής Αναλογικής, καταφεύγουν στο προσφιλές όπλο της  Ακροδεξιάς, την πολιτική ανωμαλία,  ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι το σύστημα της  Απλής Αναλογικής εξασφαλίζει κυβέρνηση πλειοψηφίας  του εκλογικού σώματος και κατά τεκμήριο την πολιτική ομαλότητα.

Όλα τα άλλα εκλογικά συστήματα είναι παράγωγα πολιτικής ανωμαλίας και  συγχρόνως  παράγουν πολιτική ανωμαλία.  Αυτό διδάσκει, πέραν πάσης αμφιβολίας , η Παγκόσμια Πολιτική Ιστορία , αυτό διδάσκει η Πολιτική Ιστορία του τόπου και οι ακραίες  συνέπειες  που είχε αυτή η ανωμαλία  για την πορεία του Έθνους.

Δεκαετίες  ολόκληρες  η χώρα κυβερνάται με μειοψηφίες, κατά κανόνα, του 35 έως  40% και με το 60% του Λαού στην  γωνία. Αν αυτό δεν είναι  πολιτική ανωμαλία, τότε τί είναι; 

Όποιος θέλει να δει  βλέπει : τον ταξικό χαρακτήρα  της κυβέρνησης Μητσοτάκη- Άδωνη- Γεραπετρίτη κι όσων άλλων κρύβονται σε βαρύγδουπους θώκους κρατικών λειτουργών  γράφοντας  στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πεμτουσία της Δημοκρατίας που είναι η διάκριση των εξουσιών. Ποιος δεν βλέπει ότι για μια τετραετία πλέον οι κύριοι αυτοί νομοθετούν και κυβερνούν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και υπέρ του  σκληρού πυρήνα της κρατικοδίαιτης και μαϊμού μεγαλοαστικής τάξης και της  Greek  Mafia. 

Ποιος  δεν βλέπει ότι το δημόσιο χρέος  αγγίζει τα 400 δις  ευρώ  ξεπερνώντας  το 200% του ΑΕΠ και ενώ έχουν κάνει φτερά τα 37δις που άφησε η κυβέρνηση της Αριστεράς  (2015 – 2019);  Ποιος  δεν βλέπει ότι το  ιδιωτικό χρέος  συναγωνίζεται το δημόσιο  (χρέος) και κάνει σλάλομ  στην  ξερολιθιά  της πλήρους  απίσχανσης  της ελληνικής οικονομίας ;  Ποιος δεν βλέπει  την ασυδοσία και το πλιάτσικο κατά την τετραετία που περάσαμε και  τα οποία θα παραμείνουν παροιμιώδη ;  Αλήθεια, πόσοι είναι  τελικά οι δολοφονηθέντες στα Τέμπη; 

Πόσοι εξαερώθησαν  που τελικά θεωρούνται, άκουσον άκουσον, αγνοούμενοι από το επίσημο κράτος; Άραγε το  μυστηριώδες «εμπορικό» τραίνο από πού ερχόταν και πού πήγαινε; Πόσες ψυχές επέβαιναν  σ΄ αυτό και τί μετέφερε; Με ποιά παραστατικά στοιχεία και φορτωτικές; Πού οφείλονται οι δύο περίεργες και ισχυρότατες εκρήξεις που ακολούθησαν την σύγκρουση;

Η παράνομη πρόσληψη του υπερήλικα αχθοφόρου για την θέση του σταθμάρχη από ποιούς υπογράφεται;  Γιατί  άραγε πέρασαν άρον άρον φωτογραφικό νόμο ώστε η επιτροπή που διερευνά τα αίτια  της σύγκρουσης να μην φέρει  καμμία ευθύνη ό,τι κι αν γράψει το πόρισμά της  ;

Από πού ν΄ αρχίσεις και πού να τελειώσεις.  Ας  μην διαφεύγουν, ειδικά  από τους ακρίτες των νησιών μας και τα τεκταινόμενα  γύρω από τα ελληνοτουρκικά, καθώς, εδώ και καιρό οργιάζει η μυστική διπλωματία.  Ελπίζουμε,  η μεταφορά βαρέος οπλισμού από τα νησιά μας  στην καλύτερη περίπτωση να οφείλεται σε αβελτηρία των κυβερνώντων  και όχι   για  προσχηματικό αφοπλισμό των νησιών μας για την βοήθεια  τάχα του «Κουίσλιγκ»  Ζελένσκι  που μετέτρεψε την πατρίδα του σε πεδίο δοκιμών της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

Ο ιστορικός  του μέλλοντος θα χρειαστεί τόμους προκειμένου να εμβαθύνει στην τετραετία  Μητσοτάκη  εξιστορώντας τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Ο τίτλος «η αθλιότητα της πολιτικής στην «εξουσία» σηματοδοτεί απολύτως  τα φυσικά πρόσωπα  και την εξουσία που άσκησαν σ΄αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ήτοι: πλήρης απαξίωση του «εμείς» έναντι του  «εγώ» ! Κεντρικός ιδεολογικός στόχος  και με δεξιό πρόσημο υπήρξε η νίκη του «εγώ» πάνω στο «εμείς» . Κι εν πολλοίς το πέτυχαν με τους κρωγμούς των Πετσομένων Γκεμπελίσκων των συστημικών ΜΜΕ. Έτσι αυτοαπομονώθηκε ο απλός άνθρωπος  στην φυλακή των ενστίκτων του και στο έλεος του «μεσσία» κ.Μητσοτάκη. Περίεργα πράγματα. Είναι, λοιπόν, τόσο μικρός ο άνθρωπος – πολίτης ώστε να αυτοκαθορίζεται αρνητικά με τους ορίζοντες του φόβου, της ουτοπίας και της ελπίδας, παραδομένος στην χλεύη της διαλεκτικής αιτίας- αιτιατού; 

Γιατί χτίζει, άραγε, με τόση μανία , θα λέγαμε, την φυλακή του εν  ονόματι, τάχα, της απόλυτης ελευθερίας του «εγώ» και παραδίνει τα κλειδιά  της σ΄ όποιον βρεθεί μπροστά του ;  Αν κοιτάξει πίσω του δεν έχει παρά να δει  έναν ωκεανό από συντρίμμια  και δεν βλέπει άλλο σωσίβιο εκτός από το εγώ του. Όπως αυτός που πνίγεται  και πιάνεται από τα μαλλιά του.

Έ, λοιπόν όχι, δεν θα κοιτάξουμε πίσω, αλλά μπροστά. Κι όχι  με βάρκα την ελπίδα και τον  φόβο. Αλλά με τις ιδέες  και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όλοι μαζί. Όχι  ένας  ένας.  Όλοι για έναν κι ένας για όλους. Ούλοι εμείς αφέντη.


 Υ.Γ. Το πανόραμα του κομματικού μας συστήματος:

ΝΔ:  Ρεσάλτο του υποκόσμου στο μεγάλο κόμμα  του συντηρητικού  χώρου με σκοπό το πλιάτσικο και φαιδρή νότα τον κ.Μητσοτάκη.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:  Επιλεγμένη αμφισημία …..

ΚΚΕ: Απώλεια νοήματος κι ως εκ τούτου θέατρο του παραλόγου κι όχι μόνο!

ΜΕΡΑ 25: Κορύβαντες σε άδειο πουκάμισο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:  Η αισθητική και η ηθική  του μέλλοντος.  Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  για να κάνουμε το μέλλον παρόν. Στο μπόι των ονείρων μας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.