Να επανέλθει άμεσα το ΑΙΟΛΙΣ στο δρομολόγιο Άη Στράτη-Λήμνου

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε χθες (24/4) ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πιστοποίηση του ΑΙΟΛΙΣ, που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου.

Να επανέλθει άμεσα το ΑΙΟΛΙΣ στο δρομολόγιο Άη Στράτη-Λήμνου

Το δρομολόγιο σταμάτησε στις 13 Μαρτίου, όταν το ΑΙΟΛΙΣ μπήκε για δεξαμενισμό, χωρίς να έχει αντικατασταθεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.

Στην επιστολή του Γιάννη Μπουρνού τονίζεται πως το ΑΙΟΛΙΣ έχει ανταποκριθεί σε όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν για αναγκαίες επισκευές και αναμένει τις πιστοποιήσεις των επιθεωρητών του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να επιστρέψει στα δρομολόγιά του. Επιπλέον, γίνεται λόγος στην επιστολή για τα προβλεπόμενα μισθώματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 που δεν έχουν καταβληθεί από το Υπουργείο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, με την επισήμανση πως πρόκειται για μια μικρή, τοπική εταιρεία.

Ο Γ. Μπουρνούς ζητά από τον κ. Πλακιωτάκη να επιληφθεί άμεσα των δυο εκκρεμοτήτων, της καταβολής των οφειλομένων και της πιστοποίησης του ΑΙΟΛΙΣ, ώστε να επανεκκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια που συνδέουν τον Αη Στράτη με τη Λήμνο. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

24 Απριλίου 2023

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη

Θέμα: Καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου

Κύριε Υπουργέ,

Όπως θα γνωρίζετε η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου έχει διακοπεί από τις 13 Μαρτίου, καθώς το πλοίο ΑΙΟΛΙΣ που εξυπηρετούσε τη γραμμή έφυγε για τον ετήσιο δεξαμενισμό του. Δυστυχώς η σχετική Σύμβαση δεν προβλέπει αντικατάσταση του πλοίου για τέτοιες περιπτώσεις.

Το πλοίο «ΑΙΟΛΙΣ» έχει συμμορφωθεί με όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν για τις αναγκαίες επιδιορθώσεις, περιμένει ωστόσο τους επιθεωρητές του Υπουργείου Ναυτιλίας για να πιστοποιήσουν ότι όλα έχουν καλώς και να μπορέσει να επανέλθει το ταχύτερο στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δυο νησιών μας.

Στα παραπάνω θα έπρεπε να προστεθεί πως τα προβλεπόμενα μισθώματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 στην πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχουν καταβληθεί. Θα πρέπει να τονιστεί πως πρόκειται για μια μικρή τοπική εταιρεία.

Κατόπιν των παραπάνω,

Σας καλούμε κ. Υπουργέ να επιληφθείτε άμεσα των δυο εκκρεμοτήτων:

1) οι αρμόδιοι επιθεωρητές του Υπουργείου να δώσουν τις αναγκαίες πιστοποιήσεις, ώστε να επανέλθει το ΑΙΟΛΙΣ στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγίου Ευστρατίου με τη Λήμνο.

2) Να καταβληθούν τα οφειλόμενα μισθώματα προς την εταιρεία του ΑΙΟΛΙΣ.

Ιωάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Ν. Λέσβου

ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.