Παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για τη κοινοβουλευτική διάταξη που τροποποιεί τη λειτουργία του Αρείου Πάγου

Ηχηρή παρέμβαση από τη Βασιλική Θάνου για την ψήφιση της διάταξης που τροποποιεί τον κανονισμού λειτουργίας του Αρείου Πάγου, με αφορμή το κόμμα Κασιδιάρη, κάνοντας λόγω για «βιασύνη» και «προχειρότητα» από την κυβέρνηση.

Παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για τη κοινοβουλευτική διάταξη που τροποποιεί τη λειτουργία του Αρείου Πάγου

Η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου μέσω δήλωσής της σχολίασε την αποκάλυψη του documentonews.gr για τη συνάντηση Τζανερίκου – Γεραπετρίτη, χαρακτηρίζοντας αυτή ως παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου την οποία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησαν να «περάσουν» ως διαβούλευση.

Και συνεχίζει αναφέροντας: «Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών».

Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Θάνου:

Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου. Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, «διαβούλευση».

Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών.

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.