Για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023

Γράφει ο Γιώργος Ικάριος

Για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023

Όπως φαίνεται ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. κατάφεραν να εξαντλήσουν την τετραετία, παρόλα τα προβλήματα, πανδημίες, φυσικές καταστροφές, πόλεμος Ουκρανίας, υποκλοπές, και σιδηροδρομική τραγωδία. Και ήρθε η ώρα να ασκήσομε πάλι το υπέρτατο καθήκον.. προσερχόμενοι στις κάλπες. Μπούρδες.. πιο υπέρτατο καθήκον?

Να στείλομε στην εκκλησία του Δήμου ..τους 300 χαραμοφάιδες..Στο νου μου έρχονται τα λόγια ενός άλλου μεγάλου δημοκόπου και λαοπλάνου  του αείμνηστου Ανδρέα.. όταν κρατώντας το ουίσκι  πίσω από την πλάτη.. φώναζε στους πρασινοφρουρούς που παραληρούσαν: ο κυρίαρχος Λαός στην εξουσία.. Ποιος κυρίαρχος Λαός ; ..ο Κουτσόγιωργας.. ο Tσοχατζόπουλος.. ο Παπαντωνίου..ο Λαλιώτης, ο Κατσιφάρας..και τα άλλα αρπακτικά.. Προσωπικά από καιρό έχω πάψει να εκτιμώ  την Βουλή, Βουλευτές ..και ευρωβουλευτές.. οι οποίοι είναι απαξιωμένοι στην συνείδηση του Λαού. Και έχω τους λόγους μου για αυτό στους οποίους θα αναφερθώ πάρα κάτω:

Α) Aριθμός Βουλευτών (κηφήνων)  Ελληνικού Κοινοβουλίου=300  Τσεχίας=200, Ουγγαρίας=200, Κροατίας=150, Βελγίου=150, Ολλανδίας=150, Ισραήλ=120, για ποιο λόγο πρέπει η ψωροκώσταινα..να έχει 300; Όταν μάλιστα όλοι οι Πρωθυπουργοί από το 2010 και εντεύθεν έχουν προτείνει να μειωθούν στους 200.. γιατί δεν το θεσμοθετούν;; μήπως για να μην αφήσουν ανέργους 100 σκληρά εργαζόμενος; όταν μόνο από αυτή την μείωση θα εξοικονομήσει το Δημόσιο 15.000.000  εκατομμύρια.. τον χρόνο, μάλλον η συντεχνιακή αλληλεγγύη και οι πελατιακές σχέσεις το αποτρέπουν..

Β) Υπάλληλοι της Βουλής, και εδώ οι αεριτζήδες.. και ορντινάτσες.. έχουν υπερβεί τους 2100..αλλοι μόνιμοι , άλλοι ιδιωτικού δικαίου.. άλλοι μετακλητοί..άλλοι ειδικοί φρουροί και άλλοι επιστημονικοί συνεργάτες.. όπως καταλαβαίνει κανείς θα επικρατούσε το αδιαχώρητο αν όλος αυτός ο Στρατός  θα έμπαινε στην Βουλή.. και μάλλον θα εμφανίζονται μια φορά τον μήνα για να πάρουν τον μισθό τους.. όλοι αυτοί οι βαριά εργαζόμενοι παίρνουν 16 μισθούς και 150.000 χιλ. εφάπαξ..

Γ) Προνόμια Βουλευτών εδώ είναι η επιτομή της κατάχρησης εξουσίας .. και της παραβίασης  του πνεύματος αλλα και του γράμματος του Νόμου.. από τους ίδιους τους Νομοθέτες.. Νομοθετώντας για τον εαυτό τους δεκάδες προνομίων..που (από υπηρέτες του Λαου..) τους καθιστούν Πρίγκιπες του Ναού της Δημοκρατίας.. Παραθέτω ορισμένα από τα Βουλευτικά προνόμια:

1) Μηνιαίος μισθός 7500 Ευρω. (Αλλα το πραγματικό κόστος κάθε Βουλευτή υπερβαίνει  τις 20.000 χιλ. αν συνυπολογισθούν οι μισθοί των υπαλλήλων που απασχολεί.. και τα αλλα επιδόματα)

2) Παροχή γραφείου εκτός βουλης.   

3)Επίδομα γραφείου -700-900 ευρω. 

4) 8 σταθερές τηλεφωνικές γραμμές 12000 χιλ. ευρώ τον χρονο..

5) για κινητό τηλ.200 ευρώ τον Μηνα.

6) Δωρεάν ξενοδοχείο 70 ευρώ την ήμερα..

7) Δωρεά αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού μισθωμένο από την Βουλή..

8) Ατέλεια σε πλοία και σιδηροδρόμους..

9)Δωρεάν 100 αεροπορικά εισιτήρια οσοι είναι από επαρχια..

10) Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημόσιους υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη..

11)Άτοκα δάνεια από την Βουλη.

12) Συνεδρίαση επιτροπών 246 ευρώ ανα συνεδριαση.

13) Ταχυδρομική ατέλεια 900 ευρώ τον χρόνο.

14) Καταβολή σύνταξης με μια 4ταετια..

15) Μοναδικοί Έλληνες που μπορούν να παίρνουν 2και 3 συντάξεις..

16) Ασυλία και ατιμωρησία για αστικά και ποινικά αδικήματα.. (Σημείωση το μόνο κόμμα που εχει προτείνει να  μειωθούν οι μισθοί των Βουλευτών και να καταργηθούν τα προνόμια είναι το ΚΚΕ)..

Δ) Επιδότηση- επιχορήγηση Κομμάτων..εδώ εχομαι άλλο ένα κατάπτυστο προνόμιο..το οποίο θεσμοθέτησε ο αείμνηστος Ανδρέας.. με τον νόμο σκάνδαλο του Σκανδαλίδη..με τον οποίο το 1/000 του κρατικού προϋπολογισμού διατίθεται στην επιχορήγηση των κομμάτων της Βουλης..και τα 13.500.000 ευρω εκατομμύρια του Έλληνα φορολογούμενου μετατρέπονται σε υβριστικά τηλεοπτικά SPOT σε μεταφορά ψηφοφόρων από Αμερική.. σε πλαστικά σημαιάκια ,αφίσες, και βεγγαλικά..στα οποία εντυπωσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου (με τα λεφτά υπάρχουν)..όταν κέρδισε τις εκλογές με το 44% το 2009 και με την χρεοκοπία το 2011!! Όπως προκύπτει χρηματοδοτούμε τους Εθνοπατέρες για να μπουν στην Βουλή ..και μετά σαν βδέλλες μας ρουφούν το αίμα..με τα ληστρικά προνόμια.. Δάνεια κομμάτων. Αλλά δεν φθάνουν οι επιδοτήσεις και τα προνόμια ..θέλουν και δάνεια για να κρατηθούν στην εξουσία..ετσι  ΝΔ. χρωστάει 340.000.000 εκατομμύρια!!  (τα οποία αντί να μειωθούν αυξήθηκαν το 2022 κατά 34.000000 εκατομμύρια).. και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛΛ χρωστά  315.000000!! εκατομμύρια ..ποσά τα οποία μας ζαλίζουν .. πως είναι δυνατόν να μας κυβερνούν τέτοιοι χρεοφειλέτες ..ποιος θα τα ξεχρεώσει ; ποιος θα τιμωρηθεί  για τα αμαρτωλά θαλασσοδάνεια ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.. Προτάσεις που πιστεύω ότι απηχούν στο κοινό περι δικαίου αίσθημα..

1) Θεσμοθέτηση της μείωσης των βουλευτών από 300 στις 200.

2) Μείωση  του προκλητικά υπέρογκου αριθμού υπαλλήλων της Βουλής από 2100 σε 700..

3)Μείωση του μισθού των Βουλευτών από τα 7000 ευρώ στις 4000 ευρώ , απορίας άξιον! οι μοναδικοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στον Κόσμο που καθορίζουν μόνοι τους τι μισθό θα πάρουν.. είναι οι Έλληνες Βουλευτές.. νομίζω πως μισθοί και συντάξεις ολων των Ελλήνων πρέπει να καθορίζονται από μια ανεξάρτητη Αρχη που να απαρτίζεται : από συνταξιούχους, εργάτες, δημόσιους υπαλληλους,νομικους, και οι μισθοί να καθορίζονται σύμφωνα με την παρεχόμενη εργασία και τις αντικειμενικές ανάγκες του κάθε εργαζόμενου..και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια του Έθνους.. Σημείωση του υποφενόμενου  στα χρόνια των μνημονίων μου μειώθηκε η σύνταξη κατά 50%.. και στους Βουλευτές μειώθηκε ο μισθός με το γενναίο 5%..το οποίο άμεσα φρόντισαν να αναπληρώσουν αυξάνοντας τις μηνιαίες συνεδριάσεις επιτροπών

4)Κατάργηση ολων των προνομίων Βουλευτών  και ανώτερων Δικαστικών..γιατί Νομοθετική και Δικαστική εξουσία είναι διαπλεκόμενες εξουσίες ..πάντα πάνε χέρι-χέρι..σε αυξήσεις μισθών..συντάξεων ..διεκδίκησης αναδρομικών..πάντα με τις FAST TRACK.. δικαστικές αποφάσεις των τελευταίων..

5) Κατάργηση ή δραστική μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων  από τον Κρατικό προϋπολογισμό η οποία  είναι αναλογικά 3 φορές υψηλότερη από τα πλούσια Ευρωπαϊκά Κράτη.. κανένα Ευρωπαικό κόμμα δεν έχει χρέος περισσότερο από 15 εκατομμύρια..Να πως οδηγηθήκαμε στιν χρεοκοπία και στα μνημόνια..και με τα 400 δισεκατομμύρια εξωτερικού +300 δις.. εσωτερικού χρέους γρήγορα θα οδηγηθούμε στην επόμενη χρεοκοπία..και ας πλειοδοτούν σε Λαϊκισμό οι 2 μονομάχοι..

6) Τέλος  για το υπέρογκο χρέος των 655 εκατομμυρίων ευρώ της ΝΔ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ (Δεν θα αναφερθώ σε χρέος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάποιο χρέος για την ξόφληση του μεγάρου της Κουμουνδούρους έχει κουρευτεί κατά 60% και αλλά μικροχρέη εξοφλούνται από την επιχορήγηση του κόμματος, δεν θα παραλείψω ότι την εποχή των μνημονίων ο μονος που ζητούσε επανειλημμένα την αύξηση του ποσού της επιχορηγησης των κομμάτων ηταν ο Προέδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης..) επανέρχομαι στο χρέος ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛΛ αυτό που επιβάλλεται άμεσα να γίνει από τις ηγεσίες τους τώρα πριν τις εκλογές η παρακράτησης του 50% για την αποπληρωμή του χρέους, από τους μισθούς και επιδόματα ολων των Βουλευτών- Υπουργών- Πρωθυπουργών..Αυτή είναι η δικαιότερη λύση..για ποιο λογο; πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα..οι μεροκαματιάρηδες και οι συνταξιούχοι με μισθούς και συντάξεις 700 και 450 ευρώ. Κλείνοντας την ανάρτηση μου που θα στενοχωρήσει αν τύχει και αναγνωστεί  από κάποιους Βουλευτές..θα πω ότι αλλα θέματα εκτός από τις εκλογές με απασχολούν περισσότερο.. όπως η ακρίβεια στα τρόφιμα, στην ενάργεια, στα καύσιμα, η περίθαλψη, και υγεια τα Ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εγκληματικότητα,  και η κλιματική κρίση. 

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.