Η ΕΡΤ καινοτομεί: παρουσίασε τον πρώτο εικονικό παρουσιαστή

Η δημόσια τηλεόραση είναι πάντα αυτή που φέρνει τις νέες τεχνολογίες. Είναι η πρώτη που έφερα τα ψηφιακά κανάλια, είναι η πρώτη που έφερε την υβριδική τηλεόραση και παλαιότερα πολλές άλλες τεχνολογίες.

Η ΕΡΤ καινοτομεί: παρουσίασε τον πρώτο εικονικό παρουσιαστή

Η ΕΡΤ είναι και αυτή που καινοτομεί άλλη μια φορά, φέρνοντας τον πρώτο εικονικό παρουσιαστή, τον Ερμή, που σχεδιάστηκε με την τεχνολογία Ai,δηλαδή με τεχνητή νοημοσύνη. Ο Ερμής που είναι ρεαλιστικός, αλλά καταλαβαίνουμε την ψηφιακή του μορφή κυρίως από τον ήχο, παρουσίασε ορισμένα στοιχεία για την ertnews και την ΕΡΤ, καθώς και κάποια στοιχεία για το debate της 10ης Μαΐου. Πολλές χώρες του κόσμου έχουν παρουσιάσει τέτοιυς παρουσιαστές, προϊόντα της τεχνητής νοημοσύνης. Υπάρχει μέλλον, υπάρχουν και πολλά ηθικά διλήμματα σε οτι αφορά γενικά την τεχνητή νοημοσύνη και το σύστημα του chatgpt, που έχει γίνει της μόδας, και που δεν κρύβουμε ότι έχουμε χρησιμοποιήσει και εμείς σε κάποια από τα τελευταία μας άρθρα.

Είναι μεγάλη συζήτηση και υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα επιχειρήματα, ωστόσο τουλάχιστον με τη μορφή που είναι σήμερα και μιλάμε πιο πολύ για το Chatgpt, είναι ένα χρήσιμο τεχνολογικό εργαλείο. Ένα μεγάλο ζήτημα βέβαια που έχει δημιουργηθεί, είναι η δυνατότητα της τεχνητής νοημοσύνης να παράγει ψεύτικες ειδήσεις (fake news), που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Είναι αλήθεια πως γενικότερα ο μηχανισμός αναπαραγωγής των ειδήσεων αυτών, έχει γεμίσει αμφιβολίες το εκάστοτε κοινό των ΜΜΕ για το εαν οι ειδήσεις που αναπαράγονται είναι ορθές και έγκυρες. Ωστόσο όταν ένας δημοσιογράφος είναι καθαρός, και δεν έχει κέρδοσκοπικό σκοπό σίγουρα μπορούμε να τον ονοματίσουμε ως πιο καθαρό και αντικειμενικό, λάθη πάντα συμβαίνουν.

Για να δούμε στο παρακάτω βίντεο τον Ερμή που κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Σας ζητώ να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη, τα παράπονά σας στον προγραμματιστή μου».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading