Ακρωτηριασμένο δελφίνι παρέσυραν οι βοριάδες στις ακτές της Σάμου

Στις ακτές της Σάμου παρέσυραν οι βοριάδες ένα νεκρό, ακρωτηριασμένο, ζωνοδέλφινο του οποίου η ουρά ήταν κομμένη, ενώ ήταν τρυπημένο με αιχμηρό αντικείμενο – γεγονός που αποδεικνύει την ηθελημένη θανάτωση του.

Ακρωτηριασμένο δελφίνι παρέσυραν οι βοριάδες στις ακτές της Σάμου

Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και δεδομένου ότι τα ζωνοδέλφινα ζουν στο ανοιχτό πέλαγος, το συγκεκριμένο δελφίνι θανατώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Χίου και Τουρκίας.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος εντοπίζουν αντίστοιχο περιστατικό στην συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα αποκλειστικά από μεγάλα αλιευτικά σκάφη – μηχανότρατες– τόσο ελληνικές όσο και τουρκικές. Προσπαθούν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο σκάφος, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των αλιευτικών σκαφών κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα συνεχίζουν την παρατήρηση στις ακτές με στόχο τον εντοπισμό άλλων δελφινιών που είναι πιθανό να έχουν εκβραστεί, δεδομένου ότι στα περιστατικά θανατώσεων και ακρωτηριασμών συχνά εντοπίζουμε περισσότερα από ένα δελφίνια.

ΕΡΤ

Loading

One thought on “Ακρωτηριασμένο δελφίνι παρέσυραν οι βοριάδες στις ακτές της Σάμου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.