Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega

Στο κεντρικό δελτίο του Mega με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega

Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις και αν αποτυπώνουν το πραγματικό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «σήμερα είναι Τετάρτη και την Κυριακή έχουμε εκλογές. Υπάρχουν οι μετρήσεις, αλλά στις δημοκρατίες οι ψήφοι μετράνε και όχι οι μετρήσεις. Αν δεν ήταν έτσι, θα βγάζαμε τις δημοσκοπήσεις και δεν θα κάναμε τον κόπο να πάμε στην κάλπη. Το ίδιο έγινε και πριν από μια εβδομάδα. Θα είχαμε τον Κιλιντζάρογλου τώρα πρώτο και ίσως και Πρόεδρο. Έχουμε όμως δεύτερο γύρο για τον Ερντογάν».

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «Το κρίσιμο θέμα είναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη. Αν το 12% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το κομμάτι των αναποφάσιστων, πάει στην κάλπη και κυρίως εάν πάνε οι νέοι που είναι 450.000 ψηφοφόροι. Καλώ τους ψηφοφόρους τους πολίτες, τους νέους, τους αναποφάσιστους να πάνε στην κάλπη για να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις γιατί αλλιώς δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα. Θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια έναν πρωθυπουργό που δεν νοιάζεται, που είναι αλαζόνας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσης αναφέρθηκε στα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού την επομένη των εκλογών, λέγοντας τα εξής:

Για να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ερωτήθην από κάποιους συναδέλφους σας για το ενδεχόμενο αυτό (σ.σ. κυβέρνησης ειδικού σκοπού). Ήταν πολύ σαφής η απάντησή μου. Είπα ότι αυτό που εγώ προσδοκώ, στοχεύω και επιθυμώ, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής την επομένη των εκλογών.

Ανάμεσα στο πρώτο κόμμα που φιλοδοξώ να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και στο τρίτο κόμμα, που πιθανότατα θα είναι το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη, με το οποίο θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε βάση προγραμματικής σύγκλισης. Έχω απευθύνει και 11 σημεία του προγράμματός μας, του συμβολαίου αλλαγής, δεν άκουσα από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη να υπάρχει καμία άρνηση ή κριτική ουσιαστική σε αυτά, ούτε και τον άκουσα να προσθέτει κάποια, αλλά θεωρώ ότι είναι εφικτό να έχουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας στη βάση ενός προγράμματος που θα έχει στόχο την ανάρθρωση της οικονομίας και την στήριξη της κοινωνίας.

Στις εκλογές αυτές θα μιλήσει ο ελληνικός λαός και θα διαμορφώσει κάποιους συσχετισμούς. Αν λοιπόν οι συσχετισμοί αυτοί δίνουν τη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι ο πρώτος ο οποίος θα έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση, είναι ο ίδιος ο κύριος Ανδρουλάκης, διότι αν πάμε σε δεύτερες κάλπες, τα μικρότερα κόμματα είναι αυτά τα οποία συνθλίβονται, διότι ουσιαστικά θα έχουν έναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα.

Το κρίσιμο θέμα της συζήτησης την επόμενη μέρα, αν βγαίνουν οι συσχετισμοί και ο λαός μάς δώσει αυτήν την ευκαιρία, θα είναι το πρόγραμμα. Και αυτό πρέπει να είναι, έτσι γίνεται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα σε κάποιες συζητούν μήνες για το πρόγραμμα. Νομίζω ότι τα πρόσωπα θα είναι δευτερεύοντα.

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ επίσης είπε ότι πρέπει να τοποθετηθεί στο ποιος θέλει να κυβερνήσει την επομένη των εκλογών, «Το ΚΚΕ έχει μια ιστορία, έχει μια πορεία, νομίζω ότι έχει τον σεβασμό των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, όμως ακόμα και το ΚΚΕ σε μια διαδικασία απλής αναλογικής, οφείλει, ίσως για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, να τοποθετηθεί, εάν έρθουν τα πράγματα έτσι και είναι κρίσιμη η στάση του, στο ποιος θέλουμε να μας κυβερνήσει την επόμενη μέρα.

Αν πραγματικά θέλει να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι το ίδιο πράγμα να έχουμε την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση η οποία θα αποκαταστήσει συλλογικές συμβάσεις, θα ξηλώσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και άρα θα επαναφέρει την κανονικότητα στην εργασία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δε θα έχουμε απλήρωτες υπερωρίες, είναι το ίδιο με μια κυβέρνηση που θα τα συνεχίσει όλα αυτά.

Θεωρώ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, και καλώ τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους αυτήν τη δυναμική, πιστεύω ότι θα βγαίνουν τα κουκιά με το τρίτο κόμμα για να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα, θα έχει τον πρώτο λόγο αυτός που θα είναι πρώτο κόμμα, δηλαδή ο κύριος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο ΜΕΡΑ25 και τον Γιάννη Βαρουφάκη είπε ότι ο ίδιος αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων ενώ σε μια αποστροφή του τόνισε αν ήταν ο ίδιος στη θέση του κυρίου Μητσοτάκη, θα του έστελνε ανθοδέσμη.

Δείτε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο παρακάτω βίντεο

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock