Καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης στη Δυτική Λέσβο

Χρηματοδότηση 7,5 εκατ για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου δικτύου διαχείρισης νερού κατάφερε να εξασφαλίσει η ΔΕΥΑ Λέσβου για τον δήμο Δυτικής Λέσβου.

Καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης στη Δυτική Λέσβο

Συγκεκριμένα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘‘ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020’’ η πράξη «Προμήθεια Συστήματος Διαχείρισης Δικτύου Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκατ. Ευρώ, και αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και ειδικότερα στις Δημοτικές Ενότητες Καλλονής, Πολιχνίτου, Μανταμάδου, Αγ. Παρασκευής, Ερεσού – Αντίσσης, Πέτρας και Μήθυμνας.

Όπως σημειώνει η ΔΕΥΑ Λέσβου «το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την τηλεπαρακολούθηση ποσοτικών στοιχείων κατανάλωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του συνόλου των οικισμών της Δυτικής Λέσβου με την εγκατάσταση συνολικά 15.000 έξυπνων υδρομετρητών οικιακής κατανάλωσης καθώς και την online παρακολούθηση και καταγραφή των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του δικτύου ύδρευσης των οικισμών όπως της παροχής, της πίεσης και του χλωρίου. Η Δημοπράτηση του έργου θα γίνει στο τέλος Μάιου του 2023. Το έργο αυτό αποτελεί σημαντική καινοτομία στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α Λέσβου στη Δυτική Λέσβο».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.