Η προεκλογική περίοδος και οι φάρσες της

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Η προεκλογική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και όλα τα κόμματα κάνουν την δική τους προσπάθεια για να κερδίσουν τους ψηφοφόρους τους, και καλά κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Το αν θα βγει ο νυν ή αν θα έρθει πίσω ο πρώην προφανώς δεν το γνωρίζω, οι δημοσκοπήσεις βέβαια δείχνουν τον νυν, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι. Έχουμε δει άλλωστε πολλές αποτυχημένες δημοσκοπήσεις σε πολλές χώρες, με πιο πρόσφατο και τρανό παράδειγμα την Τουρκία.

Ας πάμε όμως στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, και ας πάμε πρώτα στον νυν, και βεβαίως θα πούμε και για τον πρώην στην συνέχεια. Μου φάνηκε σαν φάρσα όταν είδα τον πρωθυπουργό, μέχρι την Κυριακή θα είναι σίγουρα, από κει και πέρα θα δούμε, να μπαίνει στο μετρό της Θεσσαλονίκης και να βολτάρει. Θα θυμίσω μερικά πράγματα, το μετρό εαν είχε διατηρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2019, θα ήταν έτοιμο από το 2020. Έχουμε φτάσει στο 2023 και ο πρωθυπουργός λέει πως στο τέλος του 2023 θα είναι έτοιμο και αυτό για τον πιο ανόητο λόγο που μπορούσαμε να φανταστούμε.

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να λειτουργεί το μετρό χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου και με τα αρχαία αναδεδειγμένα στην θέση τους. Η στάση Βενιζέλου θα λειτουργόυσε λίγα χρόνια αργότερα, αυτό δεν άρεσε και πολύ στον πρωθυπουργό. Επέμεινε να βγουν τα αρχαία από εκεί και μετά τις αποφάσεις του ΣΤΕ αναγκάστηκε να τα επανακολλήσει στην θέση τους. Αυτό ήταν και είναι χρονοβόρο, όποιος βέβαια θέλει να μάθει τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο το Μετρό ακόμα δεν λειτουργεί, υπάρχει μια σειρά δημοσιευμάτων πάνω στο θέμα. Ωστόσο ο Μητσοτάκης είναι αυτός που καθυστέρησε την λειτουργία του και μπήκε εχθές με το περιφρονιτικό στυλάκι που έχει να μας πει ότι αυτός παρουσιάζει έργα και όχι μουσαμάδες. Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ακόμα ανάδοχος για την λειτουργία του Μετρό. Αυτά τα ωραία είναι για τον νυν. Δεν χρειάζεται βέβαια να πω για κάποια μηνύματα που βγήκαν, που δείχνουν πως γίνονται οι μεταφορές των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Τα Λεωφορεία δουλεύουν φουλ, μη θαρρείτε πως όλοι όσοι πήγαιναν στις συγκεντρώσεις της επαρχίας της ΝΔ, ήταν όλοι ντόπιοι, υπάρχουν τα λεωφορεία. Ιδού και οι αποδείξεις:

Αυτα για τον νυν, και τώρα πάμε και στον πρώην. Βγήκε ο Κατρούγκαλος 3 μέρες πριν τις εκλογές να μας πει ότι θα επαναφέρει τις κρατήσεις του 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες.Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δε χρειάζεται να πω πως ένοιωσα, ο νόμος κατρούγκαλου ναι μεν διόρθωσε κάποιες ανισότητες αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα. Θέλει να συνδέσει με το εισόδημα την ασφαλιστική εισφορά, κάτι που βέβαια τώρα δεν υπάρχει, δηλαδή υπάρχουν οι διαβαθμίσεις στην ασφαλιστική εισφορά, οι κατηγορίες που λέμε, που δεν συνδέονται με το εισόδημα, είτε παίρνεις 5.000€, τυχαίο το νούμερο, είτε 50.000€ πληρώνεις το ίδιο, και έχει την δυνατότητα να επιλέξεις και τι θα πληρώσεις. Όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και διαβάζουν το άρθρο καταλαβαίνουν τι εννοώ. Είμαστε μια χώρα που έχουμε πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτό έχει και τα καλά του, έχει βέβαια και τα άσχημα, ωστόσο δεν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες τόσο από επιλογή όσο από ανάγκη.

Ο Κατρούγκαλος θα έπρεπε να είναι προσεκτικός, είναι άλλωστε και από τους πιο στοχοποιημένους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας όμως έχει ωριμάσει πολιτικά και ξέρει πότε και πως μπορεί να σταματήσει την μπαρουφολογία από την ρίζα της. Αμέσω τον άδειασε γράφοντα τα εξής:

Θέλω να ξεκαθαρίσω: δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αύξηση εισφορών. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. Το είπε σε σχετική του συνέντευξη στο In και μετά από αυτό ακολούθησε η ανακοίνωση του Κατρούγκαλου, όπου αποσύρεται από μόνος τους από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,όλα αυτά 3 μέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό το έχουν κάνει και άλλοι, δε χρειάζεται τώρα να αναφέρουμε ποιοι και πως, αλλά εαν είχε πρόβλημα θα μπορούσε να το πει νωρίτερα. Για εμένα βέβαια έκανε πολύ καλά που αποχώρησε, εφόσον το κόμμα του έχει ένα πρόγραμμα, ανεξαρτήτως αν το πραγματοποιήσει ή όχι, πρέπει αυτό το πρόγραμμα να το ακολουθούν όλοι.

Με αυτό λοιπόν τον τρόπο αποχαιρετούμε τον Γιώργο Κατρούγκαλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και όσο για το Μετρό, εαν βγει ξανά ο Μητσοτάκης, τότε πολύ απλά οι φίλοι μου οι Θεσσαλονικείς θα το δουν πάλι σε επίδειξη μετά από μια 4ετία. Έχουν επιλογή, ας σκεφτούν το μέλλον της πόλης τους. Κατά τα άλλα καλή ψήφο σε όλους και όλες και όποιος είναι να βγει ας βγει, εμείς θα μεταδώσουμε τα αποτελέσματα του νομού Σάμου σχετικά γρήγορα. Όσο για τον Κατρούγκαλο, ενώ τον άδειασε τόσο το κόμμα όσο και ο ίδιος τον εαυτό του, λόγω της χρονικής στιγμής θα είναι στα ψηφοδέλτια, αλλά εαν ψηφιστεί, φανταζόμαστε βάσει της δήλωσής του ότι θα παραιτηθεί για τον πρώτο επιλαχών.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.