Σάμος: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Σάμος: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Οι ξενοδόχοι εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο πέρυσι όπως και φέτος λόγω του σεισμού αλλά και του μεταναστευτικού παρέχει τη δυνατότητα στους δικαιούχους που επιλέγουν την Σάμο να κάνουν δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις.

Να σημειώσουμε ότι οι επισκέπτες του νησιού που κάνουν χρήση του κοινωνικού προγράμματος επιλέγουν κυρίως τις πόλεις της Σάμου και του Καρλοβάσου ενισχύοντας έτσι περιοχές όχι ιδιαίτερα τουριστικές που προτιμούν κυρίως οι ξένοι τουρίστες.

Εξάλλου για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023 αντί για 1η Αυγούστου, και θα αφορά σε 300.000 επιταγές με συνολικό προϋπολογισμό 35.000.000 ευρώ.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι ωστόσο φέτος για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.