ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν υπόμνημα για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον άρειο Πάγο

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές με συνδυασμό ανεξαρτήτων υποψηφίων, κάτι που κατέθεσε και στον Άρειο Πάγο. Το κυβερνών κόμμα και το ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν για άλλη μια φορά υπόμνημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να μην κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν υπόμνημα για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον άρειο Πάγο

Ο Ηλιας Κασιδιάρης όμως ως απάντηση κατέθεσε και αυτός υπόμνημα προκειμένου να αποβληθούν τα δυο κόμματα από την διαδικασία των εκλογών. Αν και αυτό που ζητάει ο Κασιδιάρης είναι ουτοπικό, έχει ενδιαφέρον. Ας πάρουμε όμως τα υπομνήματα από την αρχή.

Η Νεά Δημοκρατία για το σχετικό της υπόμνημα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός. Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας. Επισυνάπτεται αντίγραφο του υπομνήματος που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο».

Μπορείτε να δείτε το πλήρες υπόμνημα εδώ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε σήμερα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης.

Η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή.

Για αυτό σε όλες τους τις προσπάθειες οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Και ο Κασιδιάρης σε ανακοίνωσή του στο twitter αναφέρει τα εξής:

«Μόλις κατετέθη αναλυτικό υπόμνημα 40 σελίδων στον Άρειο Πάγο, όπου περιγράφω εκτενώς την πληθώρα των εγκληματικών πράξεων και των σκανδάλων που πηγάζουν από τα πολιτικά μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Siemens, μίζες στα εξοπλιστικά, παράνομος τραπεζικός δανεισμός, λίστα Λαγκάρντ, υποκλοπές, παιδεραστία, QatarGate, παραδικαστικό, χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, νόθευση των ελεύθερων εκλογών, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη κοκ).

Με βάση αυτά τα βαρυσήμαντα στοιχεία και το άρθρο 29 του Συντάγματος ζητώ να αποβληθούν από την εκλογική διαδικασία τα μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διότι συνιστούν απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος».

Όλα βέβαια θα κριθούν από την τελική απόφαση που θα βγάλει ο άρειος πάγος, έχουν καταθέσει 44 κόμματα-συνδυασμοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι και ο άρειος πάγος θα κρίνει το ποιοι από αυτοί θα κατέβουν στις εκλογές που θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.