Κρικέτος: οι νεκροί πρόσφυγες «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σε ένα ρατσιστικό οχετό ουσιαστικά υπονόησε πως οι μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο καλώς πνίγηκαν, αφού «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια».

Κρικέτος: οι νεκροί πρόσφυγες «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια»

Δεν μας κάνει βέβαια καμία αίσθηση η συγκεκριμένη δήλωση, καθώς μέσα στη ΝΔ βρίσκονται και τέτοιες φωνές. Ο ρατσιστικός οχετός βέβαια θορύβησε την κοινωνία και η ΝΔ διέγραψε τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Προφανώς και εδώ θα γίνει ότι έγινε με τον Πνευματικό,δηλαδή στην περίπτωση που εκλεγεί θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει ότι οι «Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ». Το τι ακριβώς είπε μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος τόνισε ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς».

Ο υποψήφιος είναι στην δέκατη θέση του ψηφοδελτίου σε μια περιφέρεια που η ΝΔ είχε βγάλει στις προηγούμενες εκλογές 7 βουλευτές και ο κύριος αυτός βγήκε τελευταίος σε σταυρούς (3257 σταυροί προτίμησης).

Η ανακοινωση διαγραφής της ΝΔ

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο  υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Πληροφορίες από την Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.