Συνέντευξη Τσίπρα στο Kontra24

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον κ. Μητσοτάκης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Συνέντευξη Τσίπρα στο Kontra24

Ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα τόνισε ότι η ΝΔ «λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει πράγματα που έχει σκοπό να κάνει και κάποιο από αυτά φανέρωσε ο κ. Πνευματικός με όλα όσα είπε για το σχέδιο για την Υγεία» και αναρωτήθηκε «πώς θα μπορέσει, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να δικαιολογήσει αυτή την απάτη που διεξαγάγει». Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «θα υπάρξει και η επόμενη ημέρα» μετά τις εκλογές της 25 Ιουνίου και υπογράμμισε ότι «θα είναι πολύ δύσκολη, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, διότι θα βρεθεί μπροστά με τις απατηλές του υποσχέσεις».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Η ΝΔ εξαγγέλλει και υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν θα υλοποιήσει, γιατί το πραγματικό της πρόγραμμα είναι αυτό το οποίο κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες. Όχι πολύ καιρό πριν, δύο μήνες πριν. Τέλη Απριλίου το κατέθεσε. Όπου δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη. Άρα, λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει πράγματα που έχει σκοπό να κάνει και κάποιο από αυτά φανέρωσε ο κ. Πνευματικός με όλα όσα είπε για το σχέδιο για την Υγεία: ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, συρρίκνωση δαπανών, ακόμη και διαλογή ασθενών, διότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στις ακριβές θεραπείες.

Φανταστείτε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο οποίος είχε ένα πρόγραμμα προεκλογικό και έβγαινε στον ελληνικό λαό και έλεγε «θα κάνω αυτό» και να μην είχε εντάξει το πρόγραμμά του αυτό στις δεσμεύσεις απέναντι στους εταίρους. Και να έβγαινε κορυφαίος υπουργός του και να έλεγε «δεν τα είπαμε έξω» και να διέψευδε αυτά που έλεγα εγώ. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης βγήκε και είπε: «το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο, διότι το έχουμε καταθέσει στο μεσοπρόθεσμο». Και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός λέει: «όχι, δεν το καταθέσαμε».

Άρα είναι στον αέρα και ακοστολόγητο. Αν αυτό γινόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, φανταστείτε πόσοι συνάδελφοί σας θα ξεκίναγαν όλα τα δελτία ειδήσεων με αυτή την είδηση. Αλλά αυτό δεν υπάρχει ως είδηση. Άρα λοιπόν μην ρίχνουμε την ευθύνη μονάχα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν συζητάμε προγραμματικά. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνολική ομερτά στο πολιτικό και μιντιακό σύστημα, προκειμένου να μην συζητηθούν τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα.

Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά όμως. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα το οποίο, με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη, διεκδικεί να γίνει κυβέρνηση και έχει τις περισσότερες πιθανότητες – δεν το κρύβω – αν και θα κάνουμε κάθε τι προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή τη διαφορά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά αυτό το πρόγραμμα το οποίο έχει καταθέσει, μια σειρά από δεσμεύσεις και υποσχέσεις για το ΕΣΥ, για τα σχολεία μας, υποσχέσεις για αύξηση δημόσιων δαπανών, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, οι μισθοί στον δημόσιο τομέα, είναι έξω, στον αέρα, ακοστολόγητα και προφανώς δεν θα υλοποιηθούν.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς θα μπορέσει, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να δικαιολογήσει αυτή την απάτη που διεξαγάγει τούτες τις ώρες, στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, απέναντι στον ελληνικό λαό. Διότι δεν τελειώνει ο χρόνος της ζωής μας στις 25 του Ιούνη. Θα υπάρξει και η επόμενη ημέρα. Και θα είναι πολύ δύσκολη, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, διότι θα βρεθεί μπροστά με τις απατηλές του υποσχέσεις».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

i-eidiseis

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.