Δωρεάν πολιτική διαφήμιση…

Γράφει ο Γιώργος Ικάριος

Δωρεάν πολιτική διαφήμιση…

Επειδή και για τις εκλογές του Μαΐου αλλά και τώρα στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου μας έχουν κουράσει τα κόμματα με την ατελείωτη παρωχολογία και τις ψεύτικες υποσχέσεις..

Αλλά  αυτό που μου την (δίνει).. είναι η ψευδεπίγραφη εικόνα στις οθόνες  με το σήμα δωρεάν πολιτική διαφήμιση.. 

Για πια δωρεάν διαφήμιση μας γράφουν μήπως μας περνούν για κάφρους; Από πότε οι καναλάρχες γίναν φιλάνθρωποι και γαλαντόμοι? Όταν  κάθε τηλεοπτική διαφήμιση κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ το δευτερόλεπτο..

Μεγάλο ψέμα το δωρεάν..

Η αλήθεια είναι ότι τα κόμματα της Βουλής, της Ευρωβουλής και όσα στις εκλογικές αναμετρήσεις παίρνουν ποσοστό  του  1,5% του σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων, δικαιούνται επιδότησης για τα 4 επόμενα χρόνια.

Τα κόμματα μοιράσθηκαν το ευτελές ποσό των 14.000000  ευρώ για το 2022 και για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου Ιουνίου άλλα 6.000000 ευρώ.

Το αίσχος της χρηματοδότησης των κομμάτων εφαρμόσθηκε πρώτη φορά στην πρώτη διακυβέρνηση του Αείμνηστου Ανδρέα με τον Νόμο Σκανδαλίδη με τον οποίο το 1,5 τις χιλίοις του κρατικού προϋπολογισμού μοιράζεται αναλογικά στα κόμματα της Βουλής, με λίγα λόγια τα κομματόσκυλα έγιναν συνεταίροι και (νταβαντζήδες) στην τσέπη των Ελλήνων φορολογούμενων.

Γυρίζοντας μερικά χρόνια πίσω την χρονιά του 2012 μεσούσης λιτότητας μνημονίων χρεοκοπίας και ένδειας του Ελληνικού Λαού, η χρηματοδότηση των κομμάτων  είχε φθάσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 45.000000 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωση; με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε να κτισθεί ένα νοσοκομείο στην ανατολική Αττική ..περιοχή στην οποία πεθαίνουν άνθρωποι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο. 

Για άλλους φαίνεται ήταν ακόμα η εποχή του λεφτά υπάρχουν..είναι στην μοίρα του Έλληνα να πληρώνει τα κόμματα για να στείλουν στην Βουλή τους εκλεκτούς τους ,και μετά σαν Εθνοπατέρες να νομοθετούν τα 20 σκανδαλώδη προνόμια για τον εαυτό τους.

Γινε βουλευτής να σωθείς αυτό λέει και η Λαική ρήση, αλλά και Ευρωβουλευτής, ακόμα καλύτερα, βλέπε τους βραβευμένους για το έργο τους, Εύα Καιλή Μαρία Σπυριδάκη, τον Αλέξη Γεωργούλη και τον φτωχούλη του Θεού ονόματι Δημήτρη Παπαδημούλη που έχει βγάλει ρίζες στο Ευρωκοινοβούλιο και δηλώνει μονο 33 ακίνητα στην Ελλάδα. 

Επανέρχομαι με τις προτάσεις ισονομίας Βουλευτών και Ελλήνων Πολιτών 

1)Κατάργηση όλων των προνομίων των Βουλευτών τα οποία δεν ισχύουν για τους απλούς Έλληνες Πολίτες και πρωταρχικά της ασυλίας και ατιμωρησίας.

2) Κατάργηση της επιχορήγησης των κομμάτων για όσα χρόνια υπάρχει το υπέρογκο εξωτερικό και εσωτερικό χρέος.

3) Μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 (Βέλγιο Ολλανδία έχουν 150)

4) Παρακράτηση από  τους Βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ του 50% του μισθού τους μέχρι να γίνει απόσβεση του χρέους  των κομμάτων τους.

5) Μείωση των 2500 αεριτζήδων αργόμισθων υπαλλήλων της Βουλής κατά το ήμισυ.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.