Αλέξης Τσίπρας: Έκλεισε ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για τη δημοκρατία σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε on camera δήλωση.

Αλέξης Τσίπρας: Έκλεισε ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης, που διαφάνηκε από την κάλπη της απλής αναλογικής, αποφεύχθηκε, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα» επισήμανε και ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σωστή και νηφάλια εκτίμηση, δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές.

Απαιτεί να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης. Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά».

Όπως ανέφερε, «είναι αυτονόητο, πως σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των μελών του κόμματος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε παράλληλα πως «η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για το προοδευτικό χώρο. Κι αυτό εκπέμπει σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Δυστυχώς για αυτή την εξέλιξη έχει ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της προεκλογικής αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα με διολισθαίνοντας μάλιστα σε ένα ακραίο εθνικιστικό και διχαστικό λόγο».

Δείτε τη δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.