Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις, στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Αναλυτικά οι ποινές
- Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
- Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
- Στον 3ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
- Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
- Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
- Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών
- Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
- Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών
- Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
- Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
Μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, οι γονείς του Άλκη Καμπανού εμφανώς συγκινημένοι μίλησαν για την πολύ δύσκολη δικαστική διαδικασία, που έζησαν όλους αυτούς τους μήνες.
Όπως είπε η μητέρα του Άλκη Καμπανού «ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για την οικογένειά μας, αλλά το παιδί μου δε γυρίζει πίσω».
Από την μεριά του ο πατέρας του Άλκη ανέφερε ότι «ευχαριστώ και εγώ από την δική μου πλευρά την δικαιοσύνη και όλο τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε αυτή εδώ την μαραθώνια δικαστική διαδικασία», συμπληρώνοντας ότι «δε θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη, δικαίωση. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε τιμωρία».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν θεωρώ ότι η ποινή ήταν εξοντωτική. Υπήρξανε πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο, κατά την διάρκεια που έγιναν καταθέσεις. Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και την ηρεμία μου, μαζί με τη σύζυγό μου που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα, καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε η δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου».
Πληροφορίες από την Αυγή