Και εγένετο σκότος

Γράφει ο Μπάμπη Δρακόπουλος

«Δεν  μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο, εκτός από το να πιάνετε την μύτη σας και να μας ψηφίζετε»

Και εγένετο σκότος

Έτσι είχε απαντήσει στους επικριτές της ιταλικής δεξιάς ένας από τους ιστορικούς της ηγέτες, ομογάλακτος του οποίου τυγχάνει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό και έπραξε και η συντριπτική πλειοψηφία του 41% που ψήφισε ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου που πέρασε.

Το πολιτικό αποτέλεσμα της φαλκίδευσης της εκλογικής διαδικασίας εκτός από την ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης στους εκπροσώπους του σκληρού πυρήνα μιάς αδίστακτης κρατικοδίαιτης και μαϊμού μεγαλοαστικής τάξης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο είναι και η άτυπη παραγραφή σειράς πολιτικών και όχι μόνον εγκλημάτων που συντελέστηκαν την τετραετία 2019 – 2023 από την κυβέρνηση  των αρίστων και το παρακράτος . Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, απλά με μία τοξική αντιΣΥΡΙΖΑ συνθηματολογία και με την άτυπη συμμαχία με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ και κάτι ψιλά που θα έλεγε ο αξέχαστος Γιώργος Ζαμπέτας , η ΝΔ κατήγαγε περιφανή νίκη.

Miracolo

  • Με μιά μονοκονδυλιά , ούτως ειπείν, σβήστηκαν πολιτικές και ποινικές ευθύνες που άπτονται του συνόλου του Ποινικού Κώδικα!
  • Κάψανε την Απλή Αναλογική συνεπικουρούμενοι ιδιαίτερα από τον πολιτικό κρετινισμό του Περισσού  και απ΄ τον ανερμάτιστο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
  • Υπονόμευσαν καίρια την προοπτική δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας για πολλά  χρόνια.  Ήδη ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει νόμους και προφήτες που θα θεσμοθετήσουν τον γύψο του Λαού μας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Η ρεμούλα  και το πλιάτσικο θα γίνουν καθεστώς με το φωτοστέφανο της κανονικότητας.     

Όσα  συνέβησαν κατά την διάρκεια της Μητσοτακικής διακυβέρνησης δυσκολεύεται και ο πιο νηφάλιος νους να τα αποτιμήσει, καθώς το σημαίνον και το σημαινόμενο παραμένουν δυσδιάκριτα.  Ακριβώς όπως το επεδίωξε και το επέτυχε ο τερατώδης προπαγανδιστικός μηχανισμός των εξωνυμένων λούμπεν ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που διασύρουν το λειτούργημα που υπηρετούν.  Τί σημαίνει άραγε το να κυβερνάται ο τόπος , θεσμοθετημένα, από μια Κυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη του 35 εως 40 % των πολιτών κι έχει απέναντι το 60%;

Τι σημαίνει για μια Κοινωνία να αποτελεί κανονικότητα η διακυβέρνησή της  από το 35%;

Το  αυγό του φιδιού εκκολάπτεται μεθοδικά

Χωρίς να χάσει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής του έσπευσε, γιατί άραγε, να ανακοινώσει την πρόθεσή του για Εκλογικό Νόμο ακόμη καλπονοθευτικότερο του υπάρχοντος και αλλαγές στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα  προέβη στην αντικατάσταση του κ. Δένδια  με τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Γεραπετρίτη , γεγονός που σηματοδοτεί ένα  είδος ομερτά για τα τεκταινόμενα σε επίπεδο μυστικής διπλωματίας με τον ταραξία της ευρύτερης περιοχής της εισόδου και εξόδου της Ευρασίας όπου συντελούνται τεκτονικές  γεωοικονομικές και γεωπολιτικές αλλαγές. Την ίδια ώρα αφοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου με πρόσχημα την βοήθεια στο αντρίκελο των Λύκων του Ιμπεριαλισμού Ζελένσκι με απρόβλεπτες συνέπειες για τα αντερίσματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και ιδιαίτερα για τα Εθνικά μας προβλήματα.  Την ίδια επίσης  στιγμή ο Ερντογάν καταργεί  de facto το Δίκαιο των Στενών των Δαρδανελλίων (Συνθήκη του Μοντρέ) ενώ το Καστελλόριζο και η  Κυπριακή Δημοκρατία θα αναφέρονται μόνο με συντεταγμένες στους χάρτες και τις επιχειρήσεις του  ΝΑΤΟ!  Κι όλα  αυτά ύστερα από απαίτηση των Τούρκων κι από πιέσεις των ισχυρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ κι  ενώ οι κ.κ. Μητσοτάκης, Γεραπετρίτης και λοιποί ελληναράδες μακεδονομάχοι ποιούνται  την νήσσαν. Και να προσθέσουμε τον νεολογισμό τουρκικό Αιγαίο και τα περί 25ου παραλλήλου που ονειρεύεται ο κ. Ερντογάν.

Εφιαλτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα

Όσα αναφέρονται παραπάνω μαζί με πολλά άλλα εκτυλίσσονται μέσα σ’ ένα εφιαλτικό πλαίσιο της  οικονομίας κυρίως , ημεδαπής και παγκόσμιας. 

Με το Δημόσιο χρέος να έχει αυξηθεί κατά 40δις ευρώ και πλέον,  ώστε να μην είναι διαχειρίσιμο  όπως και το ιδιωτικό χρέος. Τούτων δοθέντων όλα τα ανατριχιαστικά σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι.

Η  άτυπη συμμαχία  των ετερόκλητων δυνάμεων του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου είχε και συνεχίζει να έχει πολλούς στόχους μαζί. Ξεχωρίζουμε όμως δύο που θα είναι μοιραίοι για τον Λαό και τον Τόπο : 

Α΄η διαχείριση της κρίσης υπέρ των άνομων και ληστρικών ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Β΄ η στρατηγική αποδόμησης της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. 

Πέραν των  ευθυνών των συστρατευθέντων  με τον Μητσοτακισμό (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ ) υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αφού δεν κατάφερε να κάνει σωστή ανάγνωση της πραγματικότητας  και να απαλλαγεί  από αυταπάτες. 

Αντί να εκλιπαρεί τα λούμπεν της πολιτικής ζωής για συναίνεση σε δημιουργία δημοκρατικής κυβέρνησης όφειλε να οργανώσει και να οικοδομήσει ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα πάλης ικανά να ανατρέψουν την στρατηγική και τα σχέδια των ολετήρων της κοινωνικής συνοχής.  

Είναι τραγικό και ιστορικό παράδοξο  ότι ένα κόμμα  υποκατάστατο του κόμματος που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής κατάφερε να κάνει τόσο κακό στον τόπο και να συνεχίζει στηριζόμενο σ΄έναν τερατώδη προπαγανδιστικό μηχανισμό μετεξελισσόμενο σε καθεστώς.

Είναι τραγικό επίσης το ότι αυτή  η Κυβέρνηση  διαχειρίζεται την θέση της χώρας στο νέο status  που διαμορφώνεται διεθνώς και με ραγδαίο τρόπο.  Με το παγκόσμιο χρέος να υπερβαίνει τα 2 τετράκις δολ. , με το δολ. να υποτιμάται  συνεχώς μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ όπου ήδη είναι πληθωριστικό. 

Αν μάλιστα μέσα στα μέσα Αυγούστου, όπως σκοπεύουν οι BRICS δημιουργήσουν νόμσμα τότε το εφιαλτικότερο των σεναρίων θα πάρει σάρκα και οστά καθώς είναι  νομοτελιακό να υπερισχύσει η διακίνηση αγαθών κι όχι χρήματος που είναι η πεμτουσία του παραπαίοντος παγκοσμιοποιημένου φιλελευθερισμού.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.