Έλεγχος για υπεράριθμους επιβάτες στο δρομολόγιο Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το πλοίο που πραγματοποίησε το δρομολόγιο Μυτιλήνη- Χίο – Πειραιάς το βράδυ της Παρασκευής κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία επιβατών που έκαναν καταγγελία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για υπεράριθμους επιβάτες.

Έλεγχος για υπεράριθμους επιβάτες στο δρομολόγιο Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς

Σήμερα το πρωί κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί όπου όμως, σύμφωνα με το ΥΕΝ, δε διαπιστώθηκε υπέρβαση.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ, η φέρουσα ικανότητα του συγκεκριμένου πλοίου είναι 2.210 επιβάτες και τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί δεν υπερέβαιναν αυτόν τον αριθμό.

Με το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης και καταγραφής των εισιτηρίων δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων, σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου οι κεντρικό πράκτορας της Attica  στη Λέσβο Ηλίας Πικουλος, το σύστημα κλειδώνει και δεν σου επιτρέπει να εκδώσεις επιπλέον εισιτήρια.

Γεγονός όμως είναι ότι η ζήτηση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια φέτος ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ήδη από τον Απρίλιο η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και οι φορείς του τουρισμού στη Λέσβο είχαν ζητήσει αύξηση δρομολογίων κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση αλλά και να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες από την κάλυψη όλων των διαθέσιμων χώρων των πλοίων, κάτι όμως που δεν ικανοποιήθηκε.

Η ζήτηση για τη Λέσβο και τη Χίο φέτος, για τον κοινωνικό τουρισμό ήταν πολύ μεγάλη, κυρίως  λόγω της δυνατότητας  10ήμερων διακοπών. Τα εισιτήρια όμως κυρίως για καμπίνες και θέσεις οχημάτων για τα γκαράζ είχαν εξαντληθεί από τον Ιούνιο τόσο για τον Πειραιά , όσο και τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, με τις πληρότητες για όλο τον Αύγουστο να φτάνουν στο 100%.

Διαθέσιμα εισιτήρια οικονομικής θέσεις υπάρχουν από την Τρίτη 29 Αυγούστου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.