Μητσοτάκης: Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες

Εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης , τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:30.

Μητσοτάκης: Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες

Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που θα συζητούνται στη συνεδρίαση και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή , δήλωσε ότι «έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας» και ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόσκληση για την κυβέρνηση.

«Ξέρουμε οτι δεν θα λείψουν τα εμπόδια, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να είμαστε συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές και επανέλαβε ότι οι χθεσινές του ανακοινώσεις στη Βουλή δεν έχουν στόχο να κρύψουν τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, ούτε όμως και να μηδενίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε μία άνιση μάχη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και για το κλίμα που επικράτησε χθες στη Βουλή τονίζοντας χαρακτηριστικά «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση. Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη» είπε, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή του για την παρουσία των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τα υπό έγκριση νομοσχέδια κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και συγκεκριμένα σε τομείς όπως η υγεία μέσω της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η Δικαιοσύνη με στόχο την ταχύτερη απονομή της και οι μεταφορές μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων. «Από τις αρχές του 2024 θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση και στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων καυτηριάζοντας τα όσα συνοδεύουν τη συγκεκριμένη διαδικασία στον δημόσιο διάλογο: «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνονται οι πολίτες θύματα εμπαιγμού σπεύδοντας να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για fake news.

Ολόκληρη η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πρώτο θέμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.