Τελικός Μουντομπάσκετ με την Γερμανία και την Σερβία

Σήμερα παιζόντουσαν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, όπου οι Σέρβοι κέρδισαν τον Καναδά με 95-86 και πέρασαν αυτοί στον τελικό και οι Γερμανοί νίκησαν τις ΗΠΑ με 113-111.

Τελικός Μουντομπάσκετ με την Γερμανία και την Σερβία

Οι Γερμανοί έτσι έγιναν η δέυτερη ομάδα του Μουντομπάσκετ που κέρδισαν τις ΗΠΑ. Η πρώτη ήταν η Λιθουανία, που κέρδισε την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στις 3 Σεπτεμβρίου με 110-104. Οι ΗΠΑ λοιπόν δεν διεκδικούν τον τίτλο, ενώ στη θέση της μπήκε η Γερμανία, που γράφει ιστορία, καθώς ποτέ δεν έχει βρεθεί σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, και ούτε καν στην 3η θέση. Εν αντιθέσει βέβαια οι Σέρβοι έχουν κατακτήσει το Μουντομπάσκετ το 1970, 1978 και 1990 ως ενωμένη Γιουγκοσλαβία και το 1998 και το 2002 ως Σερβία.

Η Εθνική λοιπόν της Σερβίας πάει για 6η φορά στην ιστορία της να κατακτήσει τον τίτλο αυτό. Έχει βρεθεί επίσης ως ενωμένη Γιουγκοσλαβία, στον τελικό της διοργάνωσης το 1963, 1967, 1974 και το 2014 ως Σερβία.

Αυτό που έκαναν πάντως σήμερα οι Γερμανοί είναι καταπληκτικό, αφού το μέχρι πρότινος ακλώνητο φαβορί έμεινε εκτός της διεκδίκησης και απλά στον μικρό τελικό θα διεκδικήσει την 3η θέση. Ο NBAer Σρέντερ, παίκτης των Τορόντο Ράπτορς, στο παιχνίδι σημείωσε 17 πόντους. Ο επίσης παίκτης του Αμερικάνικου πρωταθλήματος, Daniel Theis, σημείωσε 21 πόντους. Ο Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ σημείωσε 10 πόντους ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Ομπστ, παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, όπου σημείωσε 24 πόντους. Η εθνική Γερμανίας ανεξαρτήτως εαν καταφέρει ή όχι να πάρει τον τίτλο, ήδη έχει γράψει ιστορία.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.