Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Ζωγράφου

Έφυγε από τη ζωή η δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Δυτικής Λέσβου Χρυσούλα Ζωγράφου, γνωστή τόσο στο νησί όσο και ευρύτερα αφενός για το έργο της ως παιδίατρος όσο και από την πολυετή δράση της στην Αυτοδιοίκηση και την Αριστερά.

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Ζωγράφου

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου αποχαιρετά τη Χρυσούλα Ζωγράφου, «με οδύνη και συγκίνηση … Μια γύναίκα που αγωνίστηκε από μικρή ηλικία για την κοινωνική αλλαγή εμπνεόμενη από τα ιδανικά της Αριστεράς και άφησε το δικό της αποτύπωμα, ως γιατρός, ως αριστερή, ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης.

Η Χρυσούλα Ζωγράφου γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1974 και διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Νίκαιας το 1978. Από το 1991 εργάστηκε ως παιδίατρος στην Καλλονή και από το 2001 στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διετέλεσε Διευθύντρια στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Το 2006 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Καλλονής. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λέσβου, ενώ το 2019 επανεξελέγη δημοτική σύμβουλος, αυτή τη φορά στο νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Το 2012 και το 2015 ήταν υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου .

Την αποχαιρετούμε, εκ μέρους όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου, με ευγνωμοσύνη για την προσφορά της στην κοινωνία και την Αριστερά».

«Η Χρυσούλα υπηρέτησε πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως υπηρέτησε πιστά τις ιδέες της. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πενθεί για την απώλεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της» ανέφερε για το θάνατό της ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Αυγή

Loading

One thought on “Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Ζωγράφου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.