Συνεχιζονται οι σφοδρές μάχες στην Παλαιστίνη

Η Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να είναι αντικείμενο μάχης μεταξύ της ΧΑΜΑΣ, που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση, και του Ισραήλ. Στο επίκεντρο βέβαια είναι οι άμαχοι, αλλά και ο φόβος επέκτασης του πολέμου μέχρι το Ιράν, όπου εκεί έχει βάλει διαχωριστική γραμμή η Ρωσία.

Συνεχιζονται οι σφοδρές μάχες στην Παλαιστίνη

Προφανώς αν η Ρωσία μπει στον πόλεμο θα μιλάμε για έναν παγκόσμιο πόλεμο, με ότι σημαίνει αυτό. Το Ιράν πάντως προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας Έμπραχιμ Ραΐσι είπε ότι «Τα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας, από ανθρωπιστική και στρατιωτική άποψη, ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές και μπορεί να αναγκάσουν άπαντες να δράσουν».

«Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης, αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης» πρόσθεσε ο Ραΐσι.

Η Χαμάς μέσω της ένοπλης πτέρυγας της, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, δήλωσε ότι «Οι μαχητές μας αυτή τη στιγμή δίνουν σφοδρή μάχη με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα, με τις κατοχικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν επιδρομή στη βορειοδυτική Γάζα».

Λίγο νωρίτερα οι Ταξιαρχίες ανέφεραν ότι εκτόξευσαν «βλήματα όλμων και ρουκέτες» εναντίον στρατιωτικής ισραηλινής θέσης στο Ερέζ, την κυριότερη μεθοριακή διάβαση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, η οποία παραμένει κλειστή από το ξέσπασμα του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός στρατός πάντως δήλωσε ότι αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας και ότι θα αυξήσει και άλλο την επιθετική της ικανότητα έναντι της ΧΑΜΑΣ. Το υπουργείο Υγείας πάντως της ΧΑΜΑΣ έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος αποτελεί πάντα, μα πάντα, ήττα

Ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σήμερα στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή, υπογράμμισε:

«Ευχαριστώ όλους όσοι πήραν μέρος στην ημέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη, την περασμένη Παρασκευή. Ας προσευχηθούμε για την Ουκρανία, για την σοβαρή κατάσταση στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Στην Γάζα, ιδίως, ας αφεθούν περιθώρια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για να απελευθερωθούν άμεσα οι όμηροι. Ας μην εγκαταλείψει κανείς τις προσπάθειες με στόχο να σιγήσουν τα όπλα. Λέμε όλοι μας:” αδελφοί και αδελφές, σταματήστε, παύσατε πυρ. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα, μα πάντα, ήττα».

Η Ελλάδα διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου στη Γάζα

«Η Ελλάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης στην περιοχή», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Για το σχέδιο αυτό, το οποίο είναι επιχειρησιακά σύνθετο – και στο οποίο αναφέρθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευή – η ελληνική κυβέρνηση συζητάει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς και με ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.