Πάνω από 10.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Τους 10.000 έχουν ξεπεράσει οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, χωρίζοντας στα δύο τον παλαιστιακό θύλακα. 

Πάνω από 10.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 10.022 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά χτυπήματα, μεταξύ των οποίων 4.104 παιδιά, 2.641 γυναίκες και 611 ηλικιωμένοι. Αυτοί οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι περίπου τα 3/4 των νεκρών προέρχονται από ευάλωτους πληθυσμούς, ενώ άλλοι 25.408 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως προχωρούν προς την πόλη της Γάζας, την οποία έχει περικυκλώσει από τότε που έφτασε στην ακτή της Γάζας, την Κυριακή.

«Ο βορράς και ο νότος (της Γάζας) έχουν αποκοπεί το ένα από το άλλο και είναι υπό τον έλεγχο των IDF», δήλωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων μιλώντας στο CNN λέγοντας πως ουσιαστικά «υπάρχει μια βόρεια Γάζα και μια νότια Γάζα». «Έχουμε περικυκλώσει την πόλη πριν από δύο ημέρες και προχωράμε», πρόσθεσε ο Λέρνερ. Περιγράφοντας την Γάζα ως «το φρούριο των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς», προσέθεσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός είναι αποφασισμένος και θέλει να καταστρέψει την μαχητική ομάδα.

Σημείωσε δε ότι ο στρατός «θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προκειμένου οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να κινηθούν προς τα νότια». Αυτός είναι ένας μονόδρομος, ο δρόμος προς το νότο. Συνεχίζουμε να επιτιθέμεθα με δύναμη και συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Γάζα και στην ευρύτερη πόλη της Γάζας» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Χάγκαρι.

Το CNN είχε προηγουμένως τεκμηριώσει ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα γύρω από τις ζώνες εκκένωσης, υπογραμμίζοντας ότι στην πραγματικότητα οι ζώνες εκκένωσης και οι προειδοποιήσεις από το IDF δεν έχουν εγγυώνται καμία ασφάλεια για τους αμάχους στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπαν ότι η εντολή εκκένωσης του Ισραήλ σε αμάχους θα μπορούσε να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο.

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα άνοιξε ξανά τη Δευτέρα για να επιτρέψει σε ξένους υπηκόους και τραυματίες Παλαιστίνιους να μετακινηθούν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, αφού είχε κλείσει το Σαββατοκύριακο. 

Η Ράφα είναι η μόνη συνοριακή διέλευση της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, το οποίο έκλεισε τις διελεύσεις του με το έδαφος τον περασμένο μήνα. Την περασμένη εβδομάδα, επιτεύχθηκε μια σημαντική ανακάλυψη που επέτρεψε στους κατόχους ξένων διαβατηρίων και σε μια ομάδα αμάχων που τραυματίστηκαν σοβαρά να αναχωρήσουν μέσω της Ράφα.

Ωστόσο, το πέρασμα έκλεισε προσωρινά το Σαββατοκύριακο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, που έπληξε ασθενοφόρο της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι συνολικά εννέα τραυματίες Παλαιστίνιοι με σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστησαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μπόρεσαν να περάσουν για να λάβουν θεραπεία σε νοσοκομεία σε όλη την Αίγυπτο. Πέντε άτομα συνόδευαν τους τραυματίες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με καταμέτρηση του CNN, αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν μεταφερθεί στην Αίγυπτο για θεραπεία σε 93.

Ασθενοφόρα της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου είχαν παραταχθεί κοντά στα σύνορα προτού επιτραπεί στους τραυματίες Παλαιστίνιους να περάσουν, περιμένοντας να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία. 

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.