Εκπαίδευση φορέων και εθελοντών στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στη Σάμο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης που πραγματοποιήθηκε από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με την Εταιρεία New Naval ΕΠΕ στο Λιμάνι Μαλαγαρίου.

Εκπαίδευση φορέων και εθελοντών στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στη Σάμο

Μετά τη θεωρητική εκπαίδευση σχετικά με τα στοιχεία οργάνωσης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και τις ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα που διήρκησε δύο ώρες ακολούθησε η πρακτική εκπαίδευση.

Το σενάριο περιλάμβανε ξαφνική διαρροή πετρελάιου από μία θαλαμηγό με αποτέλεσμα να υπάρξει ρύπανση που λόγω και των καιρικών συνθηκών άρχισε να εξαπλώνεται στην γύρω θαλάσσια περιοχή. Αμέσως σήμανε συναγερμός και το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο ειδοποιήθηκε από το λιμεναρχείο να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό για να προστατεύσει από την ρύπανση το σημείο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο η πολιτικός μηχανικός Πέγκυ Σεχιώτη, από το αυτοτελές γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανατολικής Σάμου, η μηχανικός Καλλιρόη Φερεντίνου, καθώς και ο τεχνικός του προγράμματος της εταιρείας New Naval ΕΠΕ Διονύσιος Κάρδαρης που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο σχέδιο. Σημαντική ήταν η συμβολή του συλλόγου αυτοδυτών με το σκάφος αλλά και το τριμελές πλήρωμα του με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Τσουμάκη και πλήρωμα τους Δημήτρη Σιγανό και Θέμο Πασχαλάκη οι οποίοι κατάφεραν παρά τους ισχυρούς νότιους ανέμους για άλλη μία φορά να εκτελέσουν με ακρίβεια την συγκεκριμένη άσκηση. Άρτια εκπαιδευμένο ήταν και το προσωπικό του λιμεναρχείου Σάμου που συνέβαλε αποφασιστικά στο να εκτυλιχθεί το σενάριο της άσκησης.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.