Δ. Τζανακόπουλος: Η πλειοψηφία της Επιτροπής οδηγείται στην αυτογελοιοποίηση

«Παρωδία» χαρακτήρισε ο Δ. Τζανακόπουλος την Προανακριτική Επιτροπή, σε δηλώσεις που παραχώρησε αμέσως μετά την κατάθεσή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η εξαίρεση του Π. Πολάκη και του ίδιου από την Προανακριτική Επιτροπή «ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας». Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως οι ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν προσχηματικές, ενώ «πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια του κωμικού». Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως η πλειοψηφία της Επιτροπής βρίσκεται «σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας», γι’ αυτό και «καταλήγει να αυτογελοιοποιείται». Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου έχει ως εξής:

«Μετά και τη σημερινή διαδικασία κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή- παρωδία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η εξαίρεση, τόσο η δική μου όσο και του Παύλου Πολάκη, ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας που, εκτός των άλλων, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς κανόνες.

Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν προσχηματικές, πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια του κωμικού, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την επιμονή να εξαιρεθούμε. Επιμονή που αφορά όχι μόνο τη την ΝΔ αλλά και τον άτυπο συνεργάτη της κύριο Kεγκέρογλου, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ενεργεί ως μακρύ χέρι της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά εντός και εκτός επιτροπής.

Είναι πλέον δεδομένο ότι αφού η πλειοψηφία της επιτροπής βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας καταλήγει να αυτογελοιοποιείται».

Συνεχείς οι παρεμβάσεις του Β. Κεγκέρογλου στη Δικαιοσύνη – «Αναξιόπιστος μάρτυρας ο Γ. Αγγελής»

Η επίσκεψη στον Άρειο Πάγο ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, λόγω των δημοσιευμάτων που είχαν προηγηθεί για πολιτικά πρόσωπα, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο Δ. Τζανακόπουλος καταλόγισε στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι εκφοβίζει και τρομοκρατεί ανθρώπους που σχετίζονται με την υπόθεση και ότι παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με την κατάθεση του εισαγγελέα, Γ. Αγγελή, εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη κατάθεση έχει διαψευστεί, ενώ πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ακολουθούν οι ερωτήσεις του Β. Κεγκέρογλου και οι απαντήσεις του Δ. Τζανακόπουλου:

Κεγκέρογλου: Οι εφημερίδες έγραψαν για σύσκεψη στον Άρειο Πάγο. Συμμετείχατε;

Τζανακόπουλος: Δεν έγινε καμία σύσκεψη στον Α.Π., αλλά ολιγόλεπτη ενημέρωση για την ύπαρξη φακέλου. Θα αρχίσω να αναρωτιέμαι αν η τοποθέτησή σας σχετίζεται με την επιλογή σας να διαστρεβλώνετε σκόπιμα αυτά που λέω ή έχει να κάνει με άλλες αιτίες.

Μπουγας: Γνωρίζετε για άλλη σύσκεψη;

Τζανακόπουλος: Κύριε Κεγκέρογλου, εδώ και 3 χρόνια, ως μακρύ χέρι του Σαμαρά, εκφοβίζετε και τρομοκρατείτε ανθρώπους και παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη.
Κεγκέρογλου: Από το 1976 που είμαι στο ΠΑΣΟΚ κινούμαι βάσει των αποφάσεων του κόμματος.

Τζανακόπουλος: Είστε το μακρύ χέρι του Σαμαρά.

Κεγκέρογλου: Εσείς έχετε κάνει αιμομιξία με τους ΑΝΕΛ.

Τζανακόπουλος: Μιλάτε εσείς που έχετε κάνει αιμομιξία με Γεωργιάδη και Βορίδη; Είστε περήφανος για τη σχέση σας με τον κ. Σαμαρά;

Κεγκέρογλου: Κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Αγγελής μια καταγγελία που αφορά τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Γνωρίζετε αν έγινε ενημέρωση στον πρωθυπουργό;

Τζανακόπουλος: Στην αρχή, ο κ. Αγγελής μας κατηγόρησε ότι συγκαλύψαμε το σκάνδαλο και μετά το αντίθετο. Αρά, η στάση του αυτή τον καθιστά αναξιόπιστο μάρτυρα. Εξ όσων γνωρίζω, η κατάθεση Αγγελή έχει διαψευστεί από τους μάρτυρες. Δεν καταλαβαίνω σε τι έπρεπε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. Το προηγηθέν Σαββατοκύριακο υπήρξαν δημοσιεύματα για πολιτικά πρόσωπα. Επειδή δεν μπορούσε να υπάρχει φημολογία και να σκιάζει το πολιτικό κλίμα, επισκέφθηκα για ενημέρωση τον Άρειο Πάγο σχετικά με την ύπαρξη φακέλου. Για να μπει τέλος στη φημολογία. Αυτό και τίποτε άλλο.

«Ο κ. Κυρανάκης γελοιοποιεί μια ήδη γελοιοποιημένη διαδικασία»

Σειρα ερωτήσεων άνευ αντικειμένου υπέβαλλε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στον Δ. Τζανακόπουλο. Κάποιες από αυτές είχαν να κάνουν, παραδείγματος χάρη, με το πώς επελέγησαν οι υπουργοί από Αλ. Τσίπρα, ή ποιοι τον επηρέασαν στις επιλογές του, κλπ.

Το ύφος και ο τρόπος των ερωτήσεων του Κ. Κυρανάκη ενόχλησε ακόμα και τον πρόεδρο της Προανακριτικής και βουλευτή της ΝΔ, Γ. Μπούγα, ο οποίος τον κάλεσε να είναι σαφής στις ερωτήσεις για να μπορεί να απαντά ο μάρτυρας.

Ο Δ. Τζανακοπουλος του απάντησε ότι απαντά σοβαρά μόνο σε σοβαρές ερωτήσεις. «Ο κ. Κυρνακης γελοιοποιεί μια ήδη γελοιποιημένη διαδικασία» ,τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τζανακόπουλος τρολάρει Κυρανάκη: Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις

Σαφείς αιχμές για την… αντιληπτική ικανότητα του Κ. Κυρανάκη άφησε ο Δ. Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε στον κ. Κυρανάκη ότι δεν καταλαβαίνει αυτά που διαβάζει! Το περιστατικό ανάγκασε ακόμα και τον πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, Γ. Μπούγα, να βάλει τα γέλια, καθώς ο Κ. Κυρανάκης δεν φάνηκε να κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο ο Δ. Τζανακόπουλος διατύπωσε την κριτική του ενάντια σε αυτόν. Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Κυρανάκης: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ανέτρεψαν στις καταθέσεις στην Επιτροπή τις αρχικές τους καταθέσεις στους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Τζανακόπουλος: Ακούστε, κύριε Κυρανακη, η σχέση με τη γλώσσα δεν είναι διαφανής και αδιαμεσολάβητη. Δεν ξέρω τον τρόπο με τον οποίο διαμεσολαβεί η συνείδησή σας αυτά που διαβάζετε. Είναι δικό σας θέμα.

left.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading