“Δράσεις” Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για έλεγχο των ΜΚΟ

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου προς τον υπουργό μετανάστευσης

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τη βούληση της Κυβέρνησης, πρόθεσή της είναι να πατάξει την παράνομη δράση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα και ιδιαιτέρως, αυτών που ασύδοτα δρουν στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Στα πλαίσια αυτά, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρεί σε δράσεις, προκειμένου να ελεγχθεί ο ρόλος των ΜΚΟ. Η βούληση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται και σε δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 4ης Οκτωβρίου 2020, στο οποίο, εκτός των άλλων, παρουσιάζονται πληροφορίες για την κατάθεση δικαιολογητικών 114 ΜΚΟ, προκειμένου να ενταχθούν σε Μητρώο ΜΚΟ, κι ότι έχουν κάνει αρχική εγγραφή 75 ΜΚΟ. Βάσει του ιδίου δημοσιεύματος, γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, που αναφέρουν: «…έχουν ασκηθεί διώξεις, πλέον δεν υπάρχει ανοχή σε αυτή τη χώρα, ούτε σε αυτούς που συμβάλουν στη λαθροδιακίνηση, ούτε σε αυτούς που έχουν έκνομες συμπεριφορές μέσα στις δομές..».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιών ΜΚΟ είναι τα 35 μέλη, τα οποία συνελήφθησαν και για τους οποίους συντάχθηκε δικογραφία;
  2. Πόσοι λαθροδιακινητές λαθρομεταναστών-συνεργάτες ΜΚΟ έχουν συλληφθεί από της ενάρξεως λειτουργίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (15 Ιανουαρίου 2020) μέχρι την ημ/νία υπογραφής της παρούσας και ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν;

Παρακαλείσθε να μας καταθέσετε αντίγραφο του υπάρχοντος Μητρώου ΜΚΟ, στο οποίο να εμφαίνονται, αφενός, ποιες ονομαστικά ΜΚΟ έχουν καταθέσει δικαιολογητικά, και αφετέρου, ποιες έχουν κάνει αρχική εγγραφή.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading