Δίκη Χρυσής Αυγής: Η διευθυντική ομάδα στη φυλακή

Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε το δικαστήριο. Αναστολή σε 12 από τους καταδικασθέντες με περιοριστικούς όρους.

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Χθες η Εισαγγελέας επέμεινε στην πρότασή της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής για όλα τα καταδισμένα πρόσωπα με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

Δηλαδή η ηγετική ομάδα θα έχει τις εξής ποινες:

  1. Νίκος Μιχαλολιάκος13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  2. Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  3. Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  4. Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  5. Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  6. Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη
  7. Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξη

Συνολικά 38 από τους 57 καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή, αναστολή μόνο σε άλλους 12 επιπλέον των 7 που είχαν δοθεί στην αρχική ανάγνωση των ποινών. Μεταξύ των 12 είναι οι Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Ζαρούλια και Κουκούτσης, που τους επιβληθηκαν όμως όροι για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Εκτός φυλακής επίσης μένουν και οι: Γ. Σκάλκος, Κ. Αντωνακόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Γ. Δήμου, Θ. Μαρίας, Ιω. Καστρινός και Κ. Παπαδόπουλος. Εξ αυτών ορισμένοι έχουν και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Έτσι οι τελικές ποινές είναι:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Ιωάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  • Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη
  • Πρώην Βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό
  • Παναγιώτης Ηλιόπουλος: 7 έτη
  • Νίκος Κούζηλος: 7 έτη
  • Ελένη Ζαρούλια: 6 έτη
  • Πολύβιος Ζησιμόπουλος: 6 έτη
  • Αντώνης Γρέγος: 6 έτη
  • Δημήτρης Κουκούτσης: 6 έτη
  • Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: 6 έτη
  • Πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό
  • Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη κάθειρξη
  • Μιχάλης Αρβανίτης: 5 έτη κάθειρξη
  • Ευστάθιος Μπούκουρας: 5 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Νίκος Μίχος: 6 έτη κάθειρξη

Η απόφαση για τις αναστολές ήρθε δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ακολούθησαν αγορεύσεις της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία πρότεινε χορήγηση αναστολής σε όλους, πλήν του Γιώργου Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Στο διάστημα αυτό, τόσο ο Ιωάννης Λαγός όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπάθησαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία με τερτίπια, που οδήγησαν στη διακοπή της, με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέχρι να εκδοθεί σήμερα η τελική απόφαση που τους στέλνει στη φυλακή.

Μετά το τέλος της ανάγνωσης των ποινών ακολούθησαν οι συλλήψεις

Πρώτη σύλληψη ήταν αυτή του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, όπου ήταν επισοδειακή, αφού όπως κατήγγειλαν οι δημοσιογράφοι-εικονολήπτες περίπου 7-8 άτομα με κουκούλες και κρυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης, τραμπούκισαν τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο της σύλληψης.

Ιδού και οι εικόνες των τραμπουκισμών

Μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ήταν και η κόρη του Ουρανία, φωνάζοντας και αυτή συνθήματα.

Ο αρχηγός της Χ.Α. έφτασε λίγο μετά τις 4μιση το απόγευμα της Πέμπτης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Νωρίτερα, με το άκουσμα της δικαστικής απόφασης ο καταδικασθείς Μιχαλολιάκος, κατέβηκε από το σπίτι του προκειμένου να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

“Με πάνε φυλακή για τις ιδέες μου. Είμαι περήφανος. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη”.

Νωρίτερα είχε απαγγείλει Διονύσιο Σολωμό. “Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη”, είπε.

Η ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος παραδίδεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Η παράδοση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ήταν ακόμη πιο επεισοδιακή, καθώς η κόρη του, Ουρανία, και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, συνεχίζοντας τις προκλήσεις έδωσαν το δικό τους σόου.

Συγκεκριμένα, πίσω από το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρισκόταν ένα άλλο με την Ελένη Ζαρούλια και την Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η καταδικασμένη, αλλά σε αναστολή, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να… πατήσει δημοσιογράφους, ενώ η κόρη τους, Ουρανία, τους έβριζε χυδαία ενώ ύψωσε και το μεσαίο δάκτυλο. Και οι δύο έπαιρναν βίντεο και φωτογραφίες με τα κινητά τους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Ραφήνας, ενώ ο Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους στη Νίκαια και ο Γιώργος Τσακανίκας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και ο Μάρκος Ευγενικός στο Α.Τ. Περάματος.

‘Αλλοι δέκα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια, όπου είχαν μεταβεί αναμένοντας την απόφαση. Οι δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών απ’ όπου από εκεί θα μεταχθούν στις φυλακές.

Ο Χρήστος Παππάς εξαφανίστηκε, όπως επίσης και ο Γιάννης Λαγός, όπου και οι δύο μένουν άφαντοι μέχρι την ώρα που γράφουμε το ρεπορτάζ. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του καταδικασθέντος χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, δεν σκοπεύει να εμφανιστεί στις αρχές. Όπως είπε δηλαδή ο Περικλής Σταυριανάκης, ο Παππάς επιλέγει να μην παραδοθεί καθώς έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φράση, να μην εμφανιστεί , διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο , οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του. Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του “διευθυντηρίου” της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος ΜΙχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

Τσίπρας: Νίκη της Δημοκρατίας, τα ναζιστικά τάγματα εφόδου στη φυλακή

Η σημερινή απόφαση για την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η 12η Οκτώβρη του 1944, ήταν η μέρα που τα ναζιστικά στρατεύματα αποχωρούσαν από την Αθήνα και ένας ολόκληρος λαός γιόρταζε την ελευθερία του.

Η 22α Οκτώβρη του 2020 είναι μια μέρα που τα ναζιστικά τάγματα εφόδου οδηγούνται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και ένας ολόκληρος λαός είναι σήμερα ξανά περήφανος.

Σήμερα είναι μια νίκη της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, με τρόπο απόλυτο και αδιαμφισβήτητο, βάζει τέλος στη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης που αιματοκύλησε, τρομοκράτησε, δολοφόνησε στο όνομα της πιο απάνθρωπης ιδεολογίας που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Στεκόμαστε σήμερα με σεβασμό.

Απέναντι στους χιλιάδες του αντιφασιστικού κινήματος που ύψωσαν ανάστημα όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην εγκληματική συμμορία.

Απέναντι στους μάρτυρες κατηγορίας, που βρήκαν το σθένος και τη δύναμη να σταθούν απέναντι στους ναζί εγκληματίες.

Απέναντι στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, που επί 5,5 χρόνια πρόσφεραν υπηρεσία όχι απλά στους εντολείς τους, αλλά στην ίδια τη δημοκρατία.

Απέναντι στους ανθρώπους που βίωσαν τον ανείπωτο πόνο της απώλειας των ίδιων τους των παιδιών.

Στον Χαντίμ Χουσείν, τον πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν.

Στη Μάγδα Φύσσα, την μητέρα του Παύλου.

Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης για όσους αποπειράθηκε να εξοντώσει η ναζιστική συμμορία.

Τους εργάτες.

Τους εκπαιδευτικούς.

Τους φοιτητές.

Τους μαθητές.

Τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τους αντιφασίστες.

Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αυτή η δικαίωση όμως, δεν είναι το τέλος.

Είναι η αφορμή για μια νέα αρχή.

Γιατί ξέρουμε ότι ξεμπερδεύουμε με τους χρυσαυγίτες που οδηγούνται στη φυλακή, όχι όμως με το χρυσαυγιτισμό.

Είναι η ευκαιρία μας να ξηλώσουμε όλα όσα γεννούν το φασισμό.

Είναι η ευκαιρία της μεγάλης αντεπίθεσης του δημοκρατικού κόσμου και των ιδεών του.

Ο Ελληνικός λαός σήμερα γεμίζει με χαρά, ανακούφιση αλλά και ευθύνη να μην ξαναζήσει ο τόπος μας ξανά αυτή τη φρίκη.

Ο καθένας από ‘μας και όλοι συλλογικά μοιραζόμαστε αυτήν την ευθύνη.

Για να χτίσουμε μια σύγχρονη, δημοκρατική, πολυσυλλεκτική και ευρωπαϊκή κοινωνία.

Επενδύοντας στη γνώση και τη μόρφωση, το μοναδικό ανίκητο όπλο απέναντι στο φασισμό.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας.

Στην αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση, τον αγώνα για καλύτερη ζωή.

Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά μας.

Επιμένοντας στην αλήθεια και την εντιμότητα.

Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι, φυσικά, την κεντρική πολιτική σκηνή.

Αυτά είναι τα όπλα μιας ισχυρής Δημοκρατίας.

Μαζί φυσικά, με το ιστορικό εφόδιο της μνήμης.

Γιατί αυτός ο λαός, δεν προχώρησε ξεχνώντας.

Προχώρησε πάντα με οδηγό την ιστορία του και τη συλλογική του μνήμη.

ΝΔ:Με την ιστορική απόφαση κλείνει ο κύκλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος

Με τη σημερινή ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου κλείνει ο κύκλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στην ιστορική αυτή νίκη της Δημοκρατίας, φτάσαμε χάρη στην επιμονή και την αποφασιστικότητα όσων εργάζονταν νυχθημερόν μέσα στα Δικαστήρια όλα τα προηγούμενα χρόνια, για την απονομή Δικαιοσύνης.

Με Κυβερνήση Νέας Δημοκρατίας η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε ανεπηρέαστη το έργο της καταδικάζοντας τους εγκληματίες, οδηγώντας τους στη φυλακή και δικαιώνοντας όλους όσους την εμπιστεύονται και τη σέβονται

ΚΚΕ:Η λαϊκή απαίτηση ήταν να βρεθούν οι ναζί στη φυλακή – Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, ο φασισμός είναι τέκνο του συστήματος

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η απόρριψη των αιτημάτων αναστολής για την πλειοψηφία των καταδικασμένων ναζιστών-εγκληματιών της ΧΑ και ιδιαίτερα για τον πυρήνα της διευθυντικής ομάδας ήταν η αυτονόητη απόφαση, τόσο ως προς τη βαρύτητα των πράξεών τους όσο και ως προς το περί δικαίου αίσθημα του λαού, πάνω απ’ όλα των ίδιων των θυμάτων της ΧΑ.

Η λαϊκή απαίτηση ήταν να βρεθούν οι ναζί στη φυλακή, έστω και μ’ αυτές τις μειωμένες ποινές, που είναι τέτοιες εξαιτίας και της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Η καταδίκη του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος ήταν αναγκαία, ωστόσο δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο αυτού του σάπιου συστήματος, η διαπλοκή του με τμήματα του αστικού κράτους και του κεφαλαίου έχει αποκαλυφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως και στην ίδια τη δίκη, κι αν όλοι αυτοί χρειαστούν πάλι τη ΧΑ ή κάποια άλλη ναζιστική παραφυάδα, δεν θα διστάσουν να την εμφανίσουν και να τη στηρίξουν σε βάρος του λαού.

Μ. Κριθαρίδης: Σήμερα οι «ναζί μπήκαν στη φυλακή» από αύριο συνεχίζουμε τον αγώνα να ξεριζωθούν οι ιδέες και οι αιτίες του

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΜΕΡΑ25

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, οι ναζί μπήκαν στη φυλακή μετά και την απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές τους. Από αύριο κιόλας πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μαζί με την κάθε αντιφασίστρια και τον κάθε αντιφασίστα, με κάθε δημοκράτη πολίτη, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, ώστε να ξεριζωθούν οι δηλητηριώδεις ιδέες των νεοναζιστών που έχουν ποτίσει τον κυρίαρχο ξενοφοβικό, μισανθρωπικό πολιτικό λόγο και τα μέσα ενημέρωσης της ολιγαρχίας δίχως σύνορα. Ο αγώνας όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά πιο επιτακτικός από ποτέ άλλοτε σε έναν κόσμο που υψώνει φράχτες της ντροπής και σε μια χώρα που επαναπροωθούνται παράνομα βάρκες κατατρεγμένων συνανθρώπων μας. Το αυγό του φιδιού συνεχίζει να υπάρχει και εκκολάπτεται διαρκώς με πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των λαών.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στo CNN Greece και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου, δήλωσε σχετικά με τη σημερινή απόφαση για τη Χρυσή Αυγή:

Είναι μία απόφαση ιστορική. Μία απόφαση που ξεκάθαρα αποτελεί νίκη της δημοκρατίας και δικαίωση των θυμάτων. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή, προφανώς όχι για τις ιδέες της, αλλά διότι με την απόφαση του δικαστηρίου είναι μία εγκληματική οργάνωση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε το μανδύα ενός πολιτικού κόμματος. Με την απόφαση αυτή, η μικρή Ελλάδα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες. Και θα πρέπει πια να αφυπνιστούν και στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, γιατί τα φαινόμενα είναι ανησυχητικά. Τώρα, σε ότι αφορά το εσωτερικό της χώρας, η ευθύνη και το βάρος πέφτει στον πολιτικό κόσμο. Το κοινοβούλιο έχει την ευθύνη να κλείσει οριστικά το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, στην ηγετική της ομάδα, στα μέλη και στα στελέχη της, προς τις εθνικές εκλογές. Θέλω να θυμίσω ότι έχω ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχεδιάσουμε νομοθετική παρέμβαση που θα κλείνει το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, αλλά όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή με αυτό το σχήμα, αλλά στα μέλη και στα στελέχη της και σε οποιοδήποτε παράγωγό της. Έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία που δεν είναι αντισυνταγματική, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση αρνήθηκε να την αποδεχτεί. Όμως επανερχόμαστε και θα συνεχίζω να επιμένω και να πιέζω σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τελειώνουμε επιτέλους με τους νεοναζί

Μάγδα Φύσσα: Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ

Σε κλάματα και αναφιλητά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που στέλνει στη φυλακή τους βασικούς συνεργούς της δολοφονίας του γιου της, Παύλου Φύσσα και τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Φύσσα, αμέσως μετά το πέρας της πολύκροτης δίκης και συγκεκριμένα κατά την έξοδό της από το δικαστήριο, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και επευφημίες από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση η κ. Φύσσα δήλωσε «δικαιωμένη, κατά κάποιο τρόπο» αφού «μπήκαν φυλακή οι εγκληματίες».

Κατόπιν, αμέσως, υπογράμμισε την συνεισφορά της Πολιτικής Αγωγής αλλά και του κόσμου που στήριξε την οικογένεια Φύσσα, λέγοντας:

«θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για όλο αυτό τον δικαστικό αγώνα που έκανε η Πολιτική Αγωγή, μεγάλος αγώνας που μόνο εμείς που ήμασταν μέσα μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν περάσει, και όλο αυτό τον κόσμο που μας στήριξε».

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι δικαιώνεται ο Παύλος, η Μάγδα Φύσσα αποκρίθηκε:

«Αυτό δεν το ξέρω, εάν δικαιώνεται. Μακάρι να ήταν εδώ να το έλεγε ο ίδιος. Μακάρι να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. Ας ήταν εδώ να μπορούσε να πει εκείνος, εάν δικαιώνεται ή όχι. Δεν είναι εδώ όμως ο Παύλος. Άρα δε νομίζω ότι υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς, γι αυτό τον κόσμο που αγωνίστηκε για να αποδείξει ότι όντως είναι μια εγκληματική οργάνωση κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Κλείνοντας, η κ. Φύσσα επανέλαβε τις ευχαριστίες της για όσους βρέθηκαν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια. «Πάνω από όλα αυτό που θέλω να τονίσω είναι να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά, γιατί μόνο εγώ που ήμουν εκεί κατάλαβα τον αγώνα τους όλο και τι προσπάθειες και πόση εργασία για να αποδείξουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Θα μπορούσαν να μην είχαν δουλέψει τόσο πολύ και να μην είχαν τόσα πολλά στοιχεία, γιατί δεν ήταν όλα στη δικογραφία. Για τους δικηγόρους μιλάω και για τον κόσμο όλο αυτό που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι καλά».

Δηλώσεις συνηγόρων

Κ. Παπαδάκης: «Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα».

Θ. Καμπαγιάννης: «Σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη.

Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο Εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση.

Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αυτούς».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading