Ρωσία: Εκτόξευση για πρώτη φορά των πυραύλων Oniks

Εκτόξευση για πρώτη φορά των ρωσικών πυραύλους Oniks, τύπου cruise, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί για να αποφεύγουν τις αντιπυραυλικά συστήματα των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ. Οι πύραυλοι Oniks (Όνυχας) διαθέτουν πυραυλοκινητήρα ικανό να τους επιταχύνει σε ταχύτητες 2 Mach, κάνοντάς τους δύσκολο να αναχαιτιστούν, ανεβάζοντας την εμβέλειά τους μέχρι τα 600 χλμ.

Ρωσία: Εκτόξευση για πρώτη φορά των πυραύλων Oniks - Έχουν αναπτυχθεί για να αποφεύγουν αντιπυραυλικά συστήματα (βίντεο)

Το όπλο συνήθως εκτοξεύεται από ρωσικά πολεμικά σκάφη, αλλά μπορεί να πυροδοτηθεί και από φορητούς εκτοξευτές του παράκτιου αμυντικού συστήματος, Bastion (Προπύργιο). Την Παρασκευή, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από τις δοκιμές του συνδυασμένου αμυντικού συστήματος Bastion/Oniks, που έλαβαν χώρα στην Χουκότκα, μια μεγάλη περιοχή στην Άπω Ανατολή, που την υπερασπίζεται ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο πύραυλος ταξίδεψε για περισσότερα από 200 χλμ, προτού πλήξει με επιτυχία το πλοίο στόχο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκάδες πλοία και αναγνωριστικά αεροσκάφη διασφάλισαν την ασφάλεια της στρατιωτικής άσκησης. Το πλήρωμα του εκτοξευτή πυροδότησαν τον πύραυλο από μια απομονωμένη περιοχή, μετά από μακρά πορεία, προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα να πληγεί ο εχθρικός στόλος εντός εχθρικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πύραυλοι Oniks τύπου cruise έχουν αναπτυχθεί ευρέως σε απομακρυσμένα σημεία της Ρωσίας. Πέρσι, το οπλικό σύστημα δοκιμάστηκε για την ρωσική αρκτική περιοχή, κατά τη διάρκεια άσκησης από τον Βόρειο Στόλο, στη νήσο Κοτέλνι.

pronews

Σχολιάστε Ελεύθερα