Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή πίτας της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 19 Γενάρη η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος της ΟΓΕ) με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της προέδρου, που στάθηκε στα καυτά προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας, της νέας, της εργαζόμενης, της άνεργης, της μάνας, των συνταξιούχων απόμαχων της δουλειάς, επισημαίνοντας «πως ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και να στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος που έχει να κάνει με το απάνθρωπο σύστημα που ζούμε».

Έκανε επίσης έναν απολογισμό της δράσης του συλλόγου την προηγούμενη χρονιά.

Στάθηκε στους στόχους που βάζει αυτή την περίοδο το γυναικείο κίνημα, τόσο τοπικά (δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στον Εύδηλο, Παιδιατρική Κλινική στο νησί, Κέντρο Υγείας στις Ράχες, παιδίατρο στη Βόρεια Ικαρία) όσο και γενικότερα (εργασιακές σχέσεις, αυτοαπασχόληση, ασφάλιση, απλήρωτη δουλειά, απολύσεις, μητρότητα κλπ.), όσο και σε διεθνές επίπεδο (επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ και ΕΕ παντού στη γειτονιά μας).

Στη συνέχεια από μέλη του ΔΣ διαβάστηκαν οι ανακοινώσεις της ΟΓΕ για την πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής και για τη συζήτηση περί αμβλώσεων.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading