Συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα για το Lockdown και η απάντηση

Απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι το δεύτερο lockdown που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση παρουσιάζοντας πλήθος στοιχείων που δίνουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, μια εικόνα που τεχνηέντως η κυβέρνηση κρύβει για να μην αποκαλυφθεί η «συγκλονιστική ανεπάρκεά της», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για εγκληματική αδράνεια και εγκληματικό εφησυχασμό, που οδήγησαν σε ασφυξία το ΕΣΥ και σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Τι δεν έκανε ο Μητσοτάκης κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε την αυστηρή κριτική του στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε έξι σημεία κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εσφαλμένες επιλογές είναι οι εξής:

  1. Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
  2. Δε μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.
  3. Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.
  4. Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.
  5. Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.
  6. Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων,αντίθετα αύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη

Τι έκανε ο Μητσοτάκης κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

  1. Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για ένα τεστ, μόνο και μόνο για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
  2. Άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών στη μοίρα τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.
  3. Άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης, με την αναστολή συμβάσεων, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας και της ύφεσης.
  4. Και πρόσφατα, στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης έφερε και ένα πτωχευτικό νόμο που υφαρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών.
  5. Εξασφάλισε την ασυλία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, με διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων,ώστε να κρύβουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης, να τον αποθεώνουν και να βοηθούν στη διαρκή ωραιοποίηση της πραγματικότητας

Δείτε στο ρεπορτάζ της Αυγής τα γραφήματα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Αντί των του Πολυτεχνείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης να πει τι κάνει για τη σύλληψη Παππά

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αλ. Τσίπρας ερωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν συμφωνεί ή όχι με την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη να μην γίνει πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου. Η απάντηση ήταν καυστική έναντι του υπουργού προστασίας του πολίτη: «Σε μια περίοδο που ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρήσουμε όλοι είναι οι αποστάσεις, να μην συγκεντρωνόμαστε, θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας», είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Εμείς θα ρωτούσαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη τι έχει κάνει για να συλλάβει τον κ. Χρήστο Παππά» της Χρυσής Αυγής, που παραμένει εξαφανισμένος.

Σημειώνεται ότι το φιάσκο για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει βάλει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο στόχαστρο του Μαξίμου ειδικά καθώς ήταν γνωστό στις διωκτικές Αρχές ημέρες πριν την δημοσιοποίηση ότι ο κ. Παππάς είχε διαφύγει. Είχε προηγηθεί επίσης δήλωση για «φρένο» στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 47 χρόνια μετά, με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν», προσέθεσε.

Παρόλα αυτά ο σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974 με ομόφωνη απόφασή του είπε ναι στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι η φετινή 17 Νοέμβρη θα έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα, μιας και η κυβέρνηση θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις και οι διάφοροι φορείς θα τις πραγματοποιούν.


Στέλιος Πέτσας:Βαθιά διχαστικός -Λες και ζει σε άλλον πλανήτη

Σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι κ. Τσίπρας ήταν «αδιανόητα κακεντρεχής για την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» και τόνισε ότι στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει τη σημερινή «ασυνάρτητη παρουσία του».

Ολόκληρη η δήλωση του Σ. Πέτσα

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά σήμερα λες και ζει σε άλλον πλανήτη και δεν βλέπει τι γίνεται στην υπόλοιπη Γη. Βαθιά διχαστικός, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα.

Απερίγραπτα αδιάβαστος, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη και στον κόσμο, όσο και για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στρατηγική για τα μοριακά και τα ταχεία τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, την πρόοδο στα φάρμακα και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αδιανόητα κακεντρεχής για την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, δυστυχώς, και στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή. Εκεί, ανοιχτά και δημόσια θα έχουν την ευκαιρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Θα έχει την ευκαιρία λοιπόν να διαγράψει τη σημερινή διχαστική και ασυνάρτητη παρουσία του με μία υπεύθυνη, ελπίζουμε, στάση.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading