Αντιδρούν στην ανάκληση αδειών οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στη Σάμο

Αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου η απόφαση του υπουργείου Υγείας για ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι καλούνται για άλλη μα φορά να«πληρώσουν» τις συνέπειες της υποστελέχωσης των δομών υγείας που έχουν επισημάνει πολλές φορές.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι από το 2018 μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί καμία προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα να μην έχουν αντικατασταθεί οι συνάδελφοι τους που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Τις τελευταίες ημέρες που το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού, με κλειστούς βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και σχολεία με εργαζόμενους σεισμόπληκτους και συναδέλφους τους που κατοικούν στη δυτική Σάμο και χρειάζονται το διπλάσιο χρόνο να μεταβούν στο νοσοκομείο λόγω ακαταλληλότητες του οδικού δικτύου, καλούν την κυβέρνηση:

“να χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού στους δικαιούχους και στις ευπαθείς ομάδες και να δοθούν ειδικές άδειες και διευκολύνσεις για όλες τις παραπάνω ομάδες και με συνοπτικές διαδικασίες να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων από τις λίστες της προκήρυξης 2Κ και τις λίστες των επικουρικών”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα