Εκτός ψηφιακής μετάβασης “λευκές περιοχές” στη Δυτική Λέσβο – Παρέμβαση του Δημάρχου

Για το πρόβλημα, ουσιαστικά, της μη μετάβασης στη δεύτερη ψηφιακή ευρυεκπομπή εκατοντάδων νοικοκυριών στα χωριά του Δήμου Δυτικής Λέσβου, παρενέβη ο δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, με επιστολή του στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Από το Δήμο έγινε γωνστό ότι όπως έχει καταγγελθεί από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, αλλά και από δημότες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις 6 Νοεμβρίου που ξεκίνησε από κοινού και από τους δύο πάροχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (ΕΡΤ, Digea) η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία, εξακολουθούν να αναφέρονται ως «λευκές περιοχές» οι εξής: Εφταλού, Κάπη, Κλειού, Πτερούντα, Χίδυρα, Συκαμιά, Βαφειός, Λεπέτυμνος, Άργενος, Άγρα, Πέτρα, Σκαλοχώρι, Φίλια και Ανεμώτια.

“Με αποτέλεσμα και μάλιστα σε περίοδο υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω lockdown, οι δημότες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια”, τονίζει ο κ. Βέρρος.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου γνωρίζοντας ότι το θέμα είναι τεχνικό και αφορά τους παρόχους της ψηφιακής ευρυεκπομπής που έχουν αναλάβει από το Υπουργείο την ψηφιακή μετάβαση, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση παρέμβασή του προς εκείνους, για να διευθετηθεί το θέμα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock