Λ.Νικολάου – Αλαβάνος: Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, για μια ζωή που θα αξίζει να ζήσουμε

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Οι νέες και νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, που έζησαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσα από το τσάκισμα του εισοδήματος των γονιών τους έχουν επιλογή.

Οι μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου που τους μετατρέπει σε πειραματόζωα σε έναν ταξικό λαβύρινθο, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΕΕ που τους φιλτράρει από 11-12 χρονών, ανάλογα με το πορτοφόλι των γονιών τους, έχουν επιλογή.

Οι φοιτήτριες και φοιτητές που με πολύ κόπο ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν τα πανάκριβα μεταπτυχιακά, βλέπουν τα όνειρά τους να τσακίζονται από την ανεργία, την ετεροαπασχόληση, τους μισθούς των 300-400 ευρώ, έχουν επιλογή.

Οι νέοι επιστήμονες που οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ τους ανάγκασαν να φύγουν από τη χώρα μας, να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες σε άλλες χώρες, αλλά κι εκεί δεν βρήκαν παραδείσους, γιατί τα μέτρα της ΕΕ εφαρμόζονται καρμπόν σε όλες τις χώρες, από όλες τις κυβερνήσεις, της παλιάς και της νέας σοσιαλδημοκρατίας, νεοφιλελεύθερες, ευρωσκεπτικιστικές, έχουν επιλογή.

Και η επιλογή τους -η επιλογή μας- δεν είναι να συνεχίσει η ένταση της εκμετάλλευσης, η μιζέρια, η φτώχεια, η μισή δουλειά – μισή ζωή! Να μην αποδεχτούμε το αναχρονιστικό και παρωχημένο: Τους ταξικούς φραγμούς, τα μειωμένα κονδύλια και τις ελλείψεις σε Υγεία και Παιδεία, τα ματωμένα πλεονάσματα της ΕΕ μέχρι το 2060, ούτε εκείνους που βαφτίζουν πρόοδο τα ψίχουλα που ρίχνουν από το τραπέζι.

Η επιλογή μας είναι να περάσουμε απέναντι: Απέναντι στην αντιδραστική ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα παράσιτα που στηρίζει, που πλουτίζουν όσο εμείς φτωχαίνουμε. Κόντρα στην ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή, τον πιο ωμό, βάρβαρο και δόλιο καπιταλισμό! Για να γκρεμιστεί από την 3η θέση!

Προοδευτικό και σύγχρονο δεν είναι να υποτασσόμαστε στον αρνητικό συσχετισμό. Οι συσχετισμοί αλλάζουν, ριζοσπαστικό σήμερα είναι η πάλη για να αλλάξουν πιο γρήγορα! Με οργανωμένο αγώνα για το πραγματικά προοδευτικό και ριζοσπαστικό, τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν κρατική υψηλού επιπέδου Υγεία και Πρόνοια, δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου Σχολές και Πανεπιστήμια, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Να κάψουμε τα σενάρια της ΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των παρατρεχάμενών τους, που είναι εγγύηση για να τσακίζονται τα δικαιώματά μας και τα όνειρά μας.

Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ! Γιατί είναι εγγύηση για να δυναμώσουν οι αγώνες μας και τα αποτελέσματά τους! Για να μετατραπεί η μαζική αντίθεση του ελληνικού λαού και της νεολαίας στην ΕΕ σε δραστήρια πάλη για την αποδέσμευση από αυτή, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, για μία ζωή που θα αξίζει να ζήσουμε!».

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading