Σε καραντίνα όλοι οι δημοσιογράφοι της αίθουσας σύνταξης της ΕΡΤ

Ανησυχία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού, αφού θετικός εντοπίστηκε στον κορωνοϊό ο συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ του σταθμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε καραντίνα μπαίνουν όσοι εργάζονται στην αίθουσα σύνταξης του ραδιομεγάρου, ενώ αναμένονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων.

t

Την παραπάνω είδηση την αλιεύσαμε από την Αυγή, όπου σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, είχε επισημάνει τον υγειονομικό κίνδυνο που κρυβόταν στην αίθουσα σύνταξης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σημειώνοντας ότι η συσσώρευση του συνόλου του δημοσιογραφικού δυναμικού των ειδήσεων σε έναν ενιαίο χώρο σε περίοδο πανδημίας είναι η χειρότερη δυνατή ιδέα, καθώς εκθέτει σε κίνδυνο όλους.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του σταθμού ήταν η διαμόρφωση ενός νέου newsroom (αίθουσα σύνταξης) στον 1ο όροφο του Ραδιομεγάρου, που θα συγκέντρωνε όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό της Αθήνας, από όλα τα μέσα.Το newsroom στο ίδιο ρεπορτάζ της 7ης Νοεμβρίου του 2020 φαίνεται πως θα είχε δυναμικότητα 52 ατόμων και κόστος 260.000 ευρώ μόνο για τα δομικά έργα.

Μέχρι εκείνο το σημείο η αίθουσα σύνταξης ήταν στον 3ο όροφο του ραδιομεγάρου όπου τα μέτρα τηρούνταν καλύτερα από ότι στον 1ο όροφο (εξαερισμός, αποστάσεις και απομόνωση).

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Αυγής

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading