OMERTA

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

Η Omerta (σιωπή) που ενίοτε δεν διστάζει να αγγίζει το άκρον άωτον της στρεψοδικίας κανοναρχεί με ιδιαίτερη προσήλωση τις τελευταίες δεκαετίες το μέγα έγκλημα που συντελείται ,εν ονόματι του κέρδους, παγκοσμίως κατά του περιβάλλοντος.

OMERTA

Η αλήθεια πάντοτε είναι απλή! Και όσο πλησιάζουμε στην ώρα μηδέν γίνεται ακόμη απλούστερη. Τόσο , που πιό απλή δεν γίνεται.

Κάποιες φωνές με περιβαλλοντικές ανησυχίες και με ακτιβίστικες εξάρσεις ασφαλώς έχουν την σημασία τους, όμως δεν φθάνουν και είναι απελπιστικά ανεπαρκείς. Διότι, ναι μεν ανοίγουν για μια στιγμή την κουρτίνα πίσω από την οποία κρύβεται το δράμα του πλανήτη και οι ευθύνες γι αυτό, αλλά το Σύστημα παραμένει αλώβητο και ως εκ τούτου έχει την δυνατότητα να σφραγίζει αμέσως τις ρωγμές μέσα από τις οποίες βλέπει κανείς τον «βασιλιά γυμνό». Έτσι ο πλανήτης καταστρέφεται καθώς κάθε στοιχείο ισορροπίας της φύσης ρευστοποιείται χωρίς φειδώ στον βωμό του κέρδους του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

Τούτων δοθέντων ο πλανήτης μετράει, κυριολεκτικά, μέρες. Κάτι που μοιάζει με κοινό μυστικό. Και όμως, δεν κουνιέται φύλλο. Κάποιοι μάλιστα λοιδορούν όσους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Όμως είναι βέβαιο ότι, πολύ ενωρίτερα απ΄ όσο μπορούν να υποθέσουν, λοιδορούντες και ραθυμούντες δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Σε λίγο οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Συστήματος και τα κατ΄  ευφημισμόν ΜΜΕ που παίζουν ρόλο πλυντηρίων κάθε ανομίας και ατιμίας διεθνώς θα είναι αδύνατο να κρύψουν την πραγματικότητα. Το θέμα είναι λοιπόν τι γίνεται. Τι πρέπει να γίνει στην συνέχεια αφού οι ως τώρα προσπάθειες μονοθεματικών κινήσεων  δεν έχουν ούτε μπορούν να κατακτήσουν ποιοτικά αποτελέσματα τέτοια που να μπορούν ν΄ αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων.

Τα προβλήματα της υπερεκμετάλλευσης και καταστροφής του περιβάλλοντος είναι βαθύτατα ιδεολογικά και πολιτικά.  Οι μονομερείς ενέργειες ακτιβίστικου τύπου δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα αν δεν εντάσσονται σε στρατηγικές πολιτικών υποκειμένων με κινηματικό χαρακτήρα και με στοχεύσεις ριζικούς , πολιτικούς και κοινωνικούς μετασχηματισμούς.

Η αμφίδρομη απλά σχέση με την οργανωμένη πάλη των δυνάμεων δεν φτάνει αν δεν είναι οργανική.

Οι πολιτικές και οικονομικές δραστηριότητες του Συστήματος ασκούνται κυριολεκτικά με όρους Μαφίας. Διεθνώς. Συνεπώς χρειάζεται ένα, από κάθε πλευρά οριοθετημένο και ενωμένο, κίνημα αμφισβήτησής του. Χρειάζεται ένα κίνημα ικανό να δημιουργήσει συσχετισμούς των δυνάμεων τέτοιους που ν΄ ανοίγουν δρόμους προς την νίκη. Ο αντίπαλος είναι αδίστακτος. Είναι αυταπάτη ότι είναι δυνατόν με μαγαζάκια και παραμάγαζα και σέχτες, με τις καλύτερες των προθέσεων, ν΄ ανατραπεί η πορεία προς την άβυσσο. Όπως είπαμε στην αρχή , το Σύστημα είναι ικανό να σκεπάζει με την σιωπή (ομερτά) τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων του ακόμη και με στρεψοδικίες. Πχ όσα συνέβησαν στο Μάτι της Αττικής πρόπερσι που όζουν ακόμη και προβακάτσιας ή σκάνδαλα όπως η Νονάρτις κλπ κλπ.

Είναι επιστημονικά εξακριβωμένο ότι σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τώρα, με την τήξη των πάγων ένα μεγάλο μέρος της ξηράς θα γίνει θαλάσσιος πυθμένας ενώ ένα εξ ίσου σημαντικό τμήμα ξηράς επίσης θα γίνει έρημος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται δια την χλωρίδα, την πανίδα και ολόκληρο τον πλανήτη. Ήδη κάθε μέρα που περνά χιλιάδες μορφές ζωής και ειδών αφανίζονται για πάντα. Τον περασμένο Νοέμβρη πχ είχαμε την «μαζική αυτοκτονία» , όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί της Ομερτά πλήθους μεγάλων θαλασσίων θηλαστικών (φαλαινών ) στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Το ίδιο είχε συμβεί δύο μήνες ενωρίτερα και στις ακτές της Αυστραλίας. Οι «αρμόδιοι» σε όλον τον κόσμο ψάχνουν, λέει να βρούν τις αιτίες. Όμως, όλοι ξέρουν ότι δεν τρελάθηκαν στα καλά καθούμενα τα κήτη αυτά.  

Απλώς τα ραντάρς και κυρίως τα σόναρς των αμερικανικών υποβρυχίων που περιπολούν ως διεθνείς χωροφύλακες αποπροσανατολίζουν τα θαλάσσια κήτη με τα γνωστά αποτελέσματα. Την ίδια τακτική ακολουθούν όλοι όσοι σχετίζονται με ευθύνες αυτού του είδους και με την συγκάλυψή τους διεθνώς.  Σ΄ όλον τον πλανήτη η Ομερτά και η παραπληροφόρηση είναι στρατηγικές επιλογές του Συστήματος το οποίο , αν δεν ανατραπεί, θα ολοκληρώσει την καταστροφή και δεν θα υπάρχει σωτηρία .

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.