Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου για την επαναλειτουργία των σχολείων

Στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους.»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου για την επαναλειτουργία των σχολείων

Παράλληλα αναφέρουν ότι θα στηρίζουν τις πρωτοβουλίες Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Γονιών για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ. και την κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2μμ.

Σε επιστολή τους προς τους εκπαιδευτικούς-συναδέλφους τους τονίζουν: «Το 2020 τα σχολεία λειτούργησαν μόνο 6 μήνες. Το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έχει κατα-στροφικές συνέπειες για τους μαθητές, στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκονται, στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Από τα παιδιά των μικρότερων τάξεων (νηπίων – δημοτικού) που παρουσιάζουν προ-βλήματα τόσο στην προσαρμογή τους στη σχολική ζωή όσο και στην κοινωνικοποίηση τους, έως και της Γ’ Λυκείου που καλούνται να δώσουν μια εξοντωτική μάχη, αυτή των Πανελλαδικών εξετάσεων, παλεύ-οντας μπροστά σε ένα κινητό πρωί – απόγευμα για να καλύψουν επαρκώς την ύλη, πράγμα αδύνατο σε αυτές τις συνθήκες.

Η κυβέρνηση ας αφήσει το υποκριτικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και ας πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα, που παραμένουν επίκαιρα, για να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους!

▪ Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέ-τρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

▪ Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

▪ Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λει-τουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

▪ Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθε-της διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

▪ Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχι-στο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδια-στικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις, η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει κανένα από αυτά. Το σχέδιο της είναι ανύπαρκτο. Στην ουσία μεταφέρει την ευθύνη λειτουργίας στους ίδιους τους συλλόγους διδασκόντων.

Ακόμα και τα τεστ που ανακοίνωσε ότι θα γίνουν μέσω πλατφόρμας μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με μια περιορισμένη τυχαία δειγματοληψία, δεν μπορούν να δώσουν με σαφήνεια την ει-κόνα διάδοσης του ιού στα σχολεία. Όσο για τα εμβόλια, με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, ικανοποιητική ανοσία οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν, αφού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας. Όσο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά να τα διεκδικήσουμε. Τώρα πρέπει να α-κουστεί δυνατά η φωνή μας. Σε κάθε σχολείο, δήμο και περιοχή που δεν τηρούνται τα μέτρα, που μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, προχωράμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις με όλες τις μορ-φές, μέχρι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

Άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο προχωράμε σε:

– συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την καταγραφή ελλείψεων και προβλημάτων και δια ζώσης (στην Πρωτοβάθμια) και διαδικτυακά (στη Δευτεροβάθμια).

– συνεδριάσεις των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ, ανοιχτές στους συναδέλφους με θέμα την οργά-νωση και τη διεκδίκηση μέτρων για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

– ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ δίνουμε οργανωμένα, απάντηση στη επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμους, σε Διευθύνσεις Εκ-παίδευσης και Περιφέρειες, διεκδικώντας τα αυτονόητα για τη μόρφωση και την υγεία.

– Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Γονιών για:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2μμ.

– Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Υπουργείο τολμήσουν, ειδικά εν μέσω της σχολικής χρονιάς, να νομοθετήσουν αλλαγές στο τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ αλλά και να εγκαθιδρύσουν αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, θα πάρουν αγωνιστική απάντηση από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας μέσα από τα Σωματεία, στεκόμαστε δίπλα στη λαϊκή οι-κογένεια, που στενάζει κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης!».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading