Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδος

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με παραγωγικούς φορείς από τη βόρεια Ελλάδα, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδος

Κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι η μεγαλύτερη της εικοσαετίας και είναι επίσης μοναδική, αφού είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά το τέλος των μνημονίων και τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τόνισε ότι με αυτή τη συμφωνία, διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης που συναποφασίζουμε με τους εταίρους μας και έχοντας ως κύριο άξονα την ανάπτυξη της οικονομίας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι καθώς πλέον διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ξεκίνησαν τις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας,  ανοίγει ο δρόμος για ασφαλή επιστροφή στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια της χώρας δεν ολοκληρώθηκε με την έξοδο από τα μνημόνια. Οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. «Το γεγονός ότι σε 3 χρόνια διορθώσαμε παθογένειες δεκαετιών δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες μεταρρυθμίσεις να γίνουν, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους φορείς ότι η Κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει την ανάπτυξη, τη «δίκαιη ανάπτυξη», διαμόρφωσε την «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική», που συνοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Τόνισε ακόμη, ότι για πρώτη φορά,  υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τις δικές μας κοινωνικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, που κατευθύνει και εναρμονίζει τις εθνικές προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η δίκαιη ανάπτυξη.

Ως προς τη βόρεια Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι εκεί βρίσκεται ο παραγωγικός κορμός της χώρας, σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, η μεταποίηση, τα logistics και οι οικονομικές σχέσεις με τις χώρες των Βαλκανίων. Επισήμανε ακόμη ότι ο ανασχηματισμός που έγινε αυτή την εβδομάδα έφερε στην Κυβέρνηση περισσότερους Υπουργούς και Υφυπουργούς από τη βόρεια Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε, τέλος, ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της, τις απόψεις των τοπικών, συλλογικών, και παραγωγικών φορέων, γεγονός που αποτυπώνεται στα 14 διαφορετικά περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να συνομιλήσει από κοντά με όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις πριν διαμορφώσει την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.

Οι φορείς, από την πλευρά τους, σημείωσαν ότι ελπίζουν ότι η ΔΕΘ θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και τόνισαν ότι είναι εξόχως σημαντικό το έργο της ανάπλασης της πόλης. Δήλωσαν, ακόμη, έτοιμοι για μια νέα εποχή για την Έκθεση.

Εξέφρασαν επίσης, την πεποίθηση ότι οι συναντήσεις με τις αμερικανικές επιχειρήσεις θα είναι το μεγαλύτερο όφελος της διοργάνωσης.

Οι φορείς έθεσαν σειρά θεμάτων προς συζήτηση στον Πρωθυπουργό που κάλυψαν όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. Ο Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τα θέματα που έθεσαν οι φορείς και συζήτησε μαζί τους, τόσο τις προοπτικές επίλυσης προβλημάτων, όσο και την περαιτέρω βελτίωση συγκεκριμένων τομέων όπου οι φορείς έκριναν ότι χρήζουν προσοχής.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO